Show

Komentari 16

Vandali potpuno uništili mural u Srbiji posvećen Balaševiću...

Vandali potpuno uništili mural u Srbiji posvećen Balaševiću...

Iz Inicijative za Požegu poručili su kako su ogorčeni zbog takvog ponašanja. Bili su svjesni da će se naći netko tko će mural uništiti, ali im je teško za povjerovati

Nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću posvećen je mural koji je oslikala Inicijativa za Požegu na Trgu slobode u tom gradu na zapadu Srbije. No uništen je samo nakon nekoliko sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iz Inicijative su se oglasili na svojoj Facebook stranici i napomenuli kako su bili svjesni da će se ovo možda dogoditi. 

- Bez obzira na niska očekivanja, teško je pomiriti se sa stvarnošću u kojoj netko precrtava poruku 'živjeti slobodno'. Što može biti u glavi tom stvorenju? On se zalaže za ropstvo? Simbolično, vandali nisu uspjeli dohvatiti šaku prkosa i otpora. I neka baš to bude poruka za budućnost - napisali su.

Ogorčeni su što je mural uništen nakon samo nekoliko sati jer je većina građana Požege pozitivno reagirala. Sugrađani su pisali kako se stide tih pojedinaca koji siju mržnju te ništa ne razumiju. 

- To nas neće pokolebati da  nastavimo misiju širenja ljubavi i pravih vrijednosti - poručili su uz Inicijative za Požegu. Ne zna se tko je počinitelj, a Inicijativa je muralom željela iskazati poštovanje prema umjetniku.