To je to što me zanima!

Kraljevska obitelj objavila prve službene fotografije vjenčanja

Prvi prijem na kojem će se pojaviti Vojvoda i Vojvotkinja od Sussexa, bit će proslava 70. rođendana princa Charlesa, u utorak u Buckinghamskoj palači
Vidi originalni članak

Meghan Markle (36) u subotu je udajom za princa Harryja (33) u St. George kapeli u Windsoru postala vojvotkinja od Sussexa,  a kraljevska obitelj objavila je prve službene fotografije s vjenčanja. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

KRALJEVSKO VJENČANJE Objavili više od šest milijuna tvitova za Meghan i Harryja

Volontirala u pučkoj kuhinji...

Čini se da će Markle umjesto na bračno putovanje u Namibiju ili Bocvanu odmah prionuti radu u humanitarnim zakladama. Prvi prijem na kojem će se pojaviti sa princem Harryjem bit će proslava 70. rođendana princa Charlesa, u utorak u Buckinghamskoj palači. Par će, kad neće obavljati dužnosti u Britaniji i preko oceana, uglavnom boraviti u palači Kensington, a vojvotkinja je već najavila da će velik dio vremena posvetiti podržavajući brojne humanitarne udruge.

Markle je odmalena imala jasne stavove o društvenim problemima i socijalnim pitanjima, pa je već sa 11 godina nastupila u kampanji protiv televizijske reklame u kojoj su se koristili seksistički izrazi. U dobi od 13. do 17. Meghan je volontirala u pučkoj kuhinji u Skid Rowu u Los Angelesu, sa čim je nastavila i kasnije kad god bi se vratila u rodni Los Angeles. 

NEPOZNATOM BORCU Vjenčani buket Meghan Markle nakon slavlja završio na grobu

To joj je rano iskustvo pomoglo u oblikovanju osjećaja za socijalnu pravdu, ali i probleme žena kojima se kasnije posvetila. Dok je snimala u Torontu volontirala je u pučkoj kuhinji od 2011. do 2013., a dok je radila kao glumica na setu serije 'Suits' je inzistirala da se hrana koja dolazi na set nosi i u lokalni centar za beskućnike. 

NA KRALJEVSKOM VJENČANJU Nestašni Beckham oduševio je stajlingom, ali ne i ponašanjem

Markle se 2014. pridružila humanitarnoj organizaciji One Young World, u kojoj je prihvatila savjetničko mjesto. One Young World je inače globalni projekt koji okuplja mlade ljude i angažira ih oko rješavanja najvećih svjetskih problema poput gladi, AIDS-a, beskućnika, itd. Pohađala je njihova predavanja i sudjelovala na panelima u Dublinu i u Ottawi. 

TRGOVCI BROJE NOVAC Kraljevska obitelj prije svega je brend, koji se dobro prodaje...

Današnja vojvotkinja od Sussexa je 2015. postala ambasadorica Ujedinjenih naroda  koja upozorava na premalu uključenost žena u politiku, a iste je godine na Dan žena u javnosti u New Yorku imala govor o važnosti jednakosti spolova. S UN-om je putovala i u Rwandu gdje je u Kigali upoznala žene iz političkog života te je posjetila i izbjeglički kamp Gihembe.

VIDI: 10 najboljih memova s norijade!

U sklopu svoje uloge za One Young World i UN, 2016. postaje i ambasadorica za World Vision, a u Rwandi se zalaže i za čistu vodu u Africi.  Kasnije se posvetila cilju da se omogući nastavak obrazovanja djeci. 

VIDI OVO: Zašto je dobro piškiti pod tušem!

POZNATO LICE U GOMILI Meghanina reakcija kad je iz kočije ugledala bivšu mentoricu

VIDI OVO: Zayn Malika zavela striptizeta!

Kao ambasadorica World Visiona 2017. bivša glumica je otputovala i u Indiju gdje se založila za bolji položaj djevojčica. Tamo surađuje sa Myna Mahila Foundation na pomaganju mladim ženama i njihovom osposobljavanju za tržište rada.

Upravo je udruga Myna Mahila Foundation bila jedna od udruga koju su Meghan Markle i princ Harry stavili na popis za donacije umjesto primanja darova na svadbi u subotu. 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • black_cat 22.05.2018.

    mene najviše fascinira Camilla i Charles..-zagarantirana uloga u djeci kukuruza IX.

  • Medici 22.05.2018.

    Lijepa fotka s vjenčanja. Mladenac je zaljubljeni dječarac koji ne vidi dalje od svog nosa. Neka im je sa srećom i neka taj brak potraje ali ne znam, mladenka mi ima u očima nešto što jasno govori "moj cilj je postignut". Mislim da će Harry na "kraju dana" ipak biti jedno nesretno biće kao i njegova pokojna majka Diana.

  • Malmö 22.05.2018.

    A kad se rodi crnac sa crvenom kosom na tatu 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare