To je to što me zanima!

VEM odlučuje o sviranju flaute spolovilom u 'Supertalentu'

Spornu točku u programu Nove TV izvela je Beatrice McQueef koja se okrenula naglavačke na dva stolca i spolnim organom zasvirala flautu
Vidi originalni članak

Vijeće za elektroničke medije (VEM) zaprimilo je dvije pritužbe protiv Nove TV zbog 'Supertalenta' emitiranog 5. studenoga s nastupom sviranja flaute spolnim organom, a odluku o eventualnoj povredi Zakona o elektroničkim medijima donijet će nakon očitovanja Nove TV.

EKSKLUZIVNO ZA 24SATA Beatrice o bizarnom talentu: 'Vaginom sam probala svirati i harmoniku, ali i napuhati balon'

- Sukladno odluci sa sjednice vijeća zatraženo je očitovanje nakladnika Nova TV d.d. na okolnost kategorizacije programa. Očitovanje nakladnika do sada nismo primili - stoji u odgovoru VEM-a Hini.

Spornu točku u programu Nove TV izvela je Beatrice McQueef koja se okrenula naglavačke na dva stolca i spolnim organom zasvirala flautu.

- Otkrila sam da sa svojim tijelom mogu raditi neke stvari koje drugi ljudi ne mogu. Moj nastup može biti opasan ako padnem - najavila je Beatrice McQueef u prilogu kojim se predstavila prije izlaska na pozornicu Supertalenta.

No, u očekivanju odluke VEM-a za istaknuti je i da je taj hrvatski medijski regulator odlučivao u slučaju oslikavanja slikarskog platna (muškim) spolovilom 2018., također u Supertalentu Nove TV.

'SUPERTALENT' ANKETA Beatrice McQueef žiri je šokirala sviranjem flaute. Je li se vama svidio njen nastup?

- Agencija za elektroničke medije zaprimila je osam pritužbi gledatelja. Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku da u slučaju sadržaja emitiranog u sklopu talent showa Supertalent, koji se odnosi na nastup Brenta Raya Frasera, nije bilo povrede Zakona o elektroničkim medijima kao niti Pravilnika o zaštiti maloljetnika - poručili su iz VEM-a.

U tom slučaju, ističu u VEM-u, podnositelji pritužbi smatrali su da se radi o neprimjerenom sadržaju koji bi mogao narušiti fizički, mentalni ili moralni razvoj maloljetnika.

Vijeće je svoju odluku donijelo nakon što su stručne službe Agencije za elektroničke medije analizirale taj sadržaj i utvrdile da je nakladnik 'programskom oznakom, zvučnim upozorenjem 'Program koji slijedi nije primjeren za osobe mlađe od 12 godina' i kasnovečernjim terminom emitiranja poduzeo sve raspoložive mjere da maloljetnici u području prijenosa neće gledati sporni sadržaj'.

NEOBIČNI TALENTI Beatrice nije jedina! Spolovilom su svirali kazoo i klavire: U tom 'talentu' se okušao i Zelenski

VEM je tada zaključio i da je montažom kadrova i računalnom animacijom u post-produkciji izbjegnuto eksplicitno prikazivanje spolnih organa. Uz to, Nova TV taj sadržaj nije reprizirao ni u jednom drugom terminu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Would 11.12.2023.

    Kad bi Martina Tomcic izvela stoj na rukama preklopila bi ju dagnja 😅😅😅😅

  • 11.12.2023.

    Licemjerno smo društvo.

  • 11.12.2023.

    To je veći talent od svih koje sam vidio ove sezone

Komentiraj...
Vidi sve komentare