To je to što me zanima!

Vlatka Pokos brani Ninu Kraljić: 'Od umjetnika stalno očekujete da radi besplatno ili za slavu!'

'Istina je da razni organizatori festivala uzimaju veliki novac za njihovu organizaciju, a umjetnici od toga eventualno mogu očekivati skromne putne troškove i isto takav smještaj', napisala je Vlatka
Vidi originalni članak

Bivša pjevačica Vlatka Pokos (51) objavila je status podrške pjevačici Nini Kraljić (29) koja je u zadnji tren otkazala nastup na 56. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini jer ne želi pjevati besplatno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dajem apsolutnu podršku iznimno talentiranoj Nini Kraljić i njenoj borbi za bolji položaj glazbenih umjetnika u Hrvatskoj. Šira javnost treba znati da umjetnički rad i produkcija zahtijevaju puno novca. Istovremeno, od umjetnika se neprestano očekuje da rade besplatno ili za slavu! I sama sam se konstantno suočavala s tim -  piše Vlatka. 

- Istina je da razni organizatori festivala uzimaju veliki novac za njihovu organizaciju, a umjetnici od toga eventualno mogu očekivati skromne putne troškove i isto takav smještaj. Uz to, od umjetnika se očekuje da besplatno organizatoru ustupe svoje snimke za daljnje eksploatiranje. Snimku, čija cijena može biti i do 3000 eura, plaća umjetnik, a eksploatira organizator festivala. Dakako, očekuju se vrhunski izgled, odjeća, šminka i frizura - sve to snosi umjetnik! Koji teško ili nikako može u Hrvatskoj naplatiti svoj rad i talent. Podrška Nini i ostalim umjetnicima u Hrvatskoj -  zaključila je Vlatka.

Podsjetimo, Nina je u zadnji tren otkazala nastup, a u svom obrazloženju navela kako ni ubuduće neće pristajati na pro bono poslove. Mišljenja kolega i javnosti su podijeljena. Neki se slažu s pjevačicom, a pojedinci misle kako se Nina svađu privlači pažnju na sebe.

POGLEDAJTE TRAILER ZA NOVU SEZONU 'POLIGRAFA':

Idi na 24sata

Komentari 43

  • __zujo__ 15.09.2021.

    Kad sponza, brani sponzu.... ahahaha

  • 15.09.2021.

    Hehehe sada se Vlatku kud,neki dan samw pohvale

  • 15.09.2021.

    Ne sumnjam da je elokventna i nadasve šarmantna Vlatkica znala naplatiti svoja pojavljivanja na raznim nastupima 😌

Komentiraj...
Vidi sve komentare