To je to što me zanima!

Voditelj Šabić dobio otkaz jer je naplaćivao gostovanja, a sad je HRT podnio i kaznenu prijavu

Cijela priča otkrila se jer je Šabić na poslu ostavio otvoren privatni e-mail, a njegova kolegica je vidjela korespondenciju tijekom siječnja 2023. godine
Vidi originalni članak

Poznati HRT-ov radijski voditelj Denis Šabić dobio je neopozivi otkaz jer je navodno gostima naplaćivao dolazak u svoju emisiju 'Topnjača', zabavno-glazbenu emisiju Radio Splita, a sada je HRT podnio i kaznenu prijavu protiv njega za zlouporabu položaja i vlasti, piše Dalmatinski portal.

ANA OPAČAK Splitska pjevačica zamijenit će voditelja koji je dobio otkaz na Radio Splitu: 'Sretna sam...'

HRT je Državnom odvjetništvu podnio prijavu za zlouporabu položaja i ovlasti, inkriminirano je razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Voditeljica Odjela komunikacija na HRT-u, Nevenka Mikac potvrdila nam je ranije da je Šabiću već kuvertiran i poslan otkaz o radu, no nije znala reći je li mu i uručen s obzirom da je Šabić otvorio bolovanje.

- Zbog skrivljenog ponašanja Denisu Šabiću otkazan je ugovor o radu. Nanio je sramotu za firmu - kratko je kazala Mikac ranije.

Šabić nam je tada rekao kako je o svemu saznao iz medija.

- Uzeo sam odvjetnika i bez njega ne želim ništa komentirati - kratko je komentirao Šabić.

Cijela priča otkrila se jer je Šabić na poslu ostavio otvoren privatni e-mail, a njegova kolegica je vidjela korespondenciju tijekom siječnja 2023. godine. Kako navodi Slobodna Dalmacija, samo za siječanj ove godine poslao je više računa raznim udrugama, pojedincima, izvođačima, općinama, župama i ostalima, a riječ je o iznosima od 200, 400 i više eura za gostovanje u emisiji. Navodno je tako radio godinama.

Njegova kolegica je o svemu obavijestila glavnog urednika Radija Split, Karla Reitobera koji ga je prijavio u centralu u Zagreb. Šabić je inače više godina na HRT-u proveo kao honorarni suradnik, da bi potom dobio stalno zaposlenje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Demetra 💙 ⚜ 08.03.2023.

    Lako za otkaz, hoćel vratit pare?

Komentiraj...
Vidi sve komentare