To je to što me zanima!

Warren Clarke preminuo u 68. godini nakon kratke bolesti

Glumac je bio zvijezda britanske serije 'Dalziel i Pascoe'. Umro je mirno u snu, objavili su iz njegove agencije. Iza sebe je ostavio suprugu Michelle te kćer i sina
Vidi originalni članak

Britanski glumac Waren Clarke preminuo je mirno, u snu, u srijedu nakon kratke bolesti, objavila je njegova agencija. Iza sebe je ostavio suprugu Michelle te sina Rowana i kći Georgiju . Clarke je imao uspješnu glumačku karijeru više od 40 godina, a najpoznatiji po ulozi u televizijskoj drami 'Dalziel i Pascoe' koja se prikazivala od 1996. do 2007. Warren je glumio Dalziela, a njegovog partnera utjelovio je Colin Buchanan .

Warren se pojavio i u Kubrickovom filmu 'Paklena naranča' nakon čega mu je karijera 'dobila zamah'. Posljednja uloga koju je igrao prije smrti je ona Charlesa Poldarka u BBC-evom remakeu serije iz 70-ih 'Poldark' koja bi se trebala prikazati iduće godine. Osim toga neke od novijih uloga bile su mu i u serijama 'Call the Midwife' i 'Down to Earth'.

Na početku svoje karijere igrao je dva lika u 'Coronation Street', a kasnije se pojavio i u filmovima ' Antony and Cleopatra', 'S.O.S. Titanic', 'Hawk the Slayer', 'Masada', 'Top Secret!', 'Ishtar' i 'I.D.'.

Ostvario je i zamjetnije uloge u 'Bleak Houseu' BBC-a te trilogiji 'Red Riding' Channela 4.

Glumio je iz ljubavi, a ne zbog novca

Warren je isticao da su ga roditelji podržavali u njegovoj želji da bude glumac. Rekao je da mu se posrećilo što je na nekim projektima zaradio više novca, ali da se nikad nije glumom bavio da bi postao bogat.

- Želim vidjeti scenarij i lika. Nudili su mi uloge i u Hollywoodu, ali to nisu bile stvari s kojima sam htio imati posla - zaključio je Clarke u jednom intervjuu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • svejedobro 13.11.2014.

    RIP

  • kung fu panda 13.11.2014.

    koliko je dobrih glumaca umrlo ove godine

  • alan ford_1 12.11.2014.

    R.I.P.

Komentiraj...
Vidi sve komentare