To je to što me zanima!

ZAMP je za 2019. glazbenicima isplatio više od 100 milijuna kn

Glazbenim autorima i nositeljima autorskih glazbenih prava za 2019. godinu isplaćeno je ukupno 101,5 milijuna kuna autorskih naknada, dok ukupni promet glazbenih licenci iznosi 141,3 milijuna kuna.
Vidi originalni članak

Većina domaćih glazbenika ovog ljeta ima znatno manje posla nego li prethodnih godina, a nakon što su odgođeni i otkazani gotovo svi veći koncerti i festivali, neki su u potpunosti ostali bez gaža. U ožujku je sve stalo, a među najglasnijima kad je nezadovoljstvo ovakvom situacijom u pitanju su Nina Badrić i Indira Levak, koja već danima prozivaju Vladu i zaduženo Ministarstvo te traže pomoć i spas radnih mjesta u glazbenoj industriji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I dok je 2020. opasno 'nagazila' estradnjake, u 2019. je nekima od njih sve išlo idilično. Početkom srpnja HDS ZAMP je objavio poslovno izvješće za 2019. godinu i iznose koji su isplaćeni na račune hrvatskih glazbenika te čija su djela u prošloj godini zaradila najviše. 

Glazbenim autorima i nositeljima autorskih glazbenih prava za 2019. godinu isplaćeno je ukupno 101,5 milijuna kuna autorskih naknada, dok ukupni promet glazbenih licenci iznosi 141,3 milijuna kuna. 

OKRENUO SE NOVIM STVARIMA Cetinski kolegama: 'Skulirajte se, nećete još dugo zarađivati'

Najviše je od ZAMP-a zaradio hit 'Voli me' Petra Graše iz radionice obitelji Huljić, zatim 'Rekao si' autora Ante Pecotića u izvedbi Nine Badrić, kojoj je 2020. prisjela, a na trećem je mjestu najemitiranijih pjesama 'Ovaj grad' Mije Dimšić, autorskog trojca Dimšić, Bačić i Dimter.

Najviše novca zaradilo je sljedećih deset autora, a popis je po abecednom redu: Ante Pecotić, Branimir Mihaljević, Husein Hasanefendić Hus, Miro Buljan, Miroslav Drljača Rus, Neno Belan, Predrag Martinjak, Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić i Zlatan Stipišić Gibonni.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Science of the Lambs 01.08.2020.

    Tako bi trebali svima plaćati. Ako zidar sazida kuću, treba mu se plaćati dok god netko u toj kući živi. Stolaru, dok god se stol koristi. Onome tko je dizajnirao auto, svaki put kad netko sjedne u njega. A slikarima i kiparima svaki put kad netko sliku ili kip pogleda.

  • 01.08.2020.

    Dobro je...Bravo gosp Josipovic!Jos i kukaju???Di im je kraj,koliko hoce novaca..

  • zagorska puntarica opet 31.07.2020.

    I jos cvile.

Komentiraj...
Vidi sve komentare