To je to što me zanima!

Zauzeo je stav: Mortensen se bori za neovisnost Katalonije

Pedesetdevetogodišnji glumac odrastao je u Argentini, a od 2010. živi u Madridu s katalonskom glumicom Ariadnom Gil (49). Godine 2017. izjasnio se za referendum o samoodređenju Katalonije
Vidi originalni članak

Američki glumac Viggo Mortensen (59), najpoznatiji po ulozi Aragorna u 'Gospodaru prstenova', učlanio se u moćnu katalonsku udrugu Omnium Cultural, izvijestili su iz organizacije. 

Udruga Omnium utemeljena je 1961. kako bi promicala katalonski jezik i kulturu koju je Francova diktatura sustavno potiskivala.

U posljednjih je nekoliko godina postala jedan od glavnih čimbenika u procesu za ostvarenje neovisnosti Katalonije, organizirajući velike prosvjede u regiji s udrugom ANC. 

- Obitelj Omniuma svakodnevno se povećava novim članovima, a od danas nam je čast što možemo računati na potporu glumca Vigga Mortensena, našega novog člana -  stoji u objašnjenju udruge na Twitteru, u poruci koju je i sam glumac ubrzo 'retvitao'.

Pedesetdevetogodišnji glumac odrastao je u Argentini, a od 2010. živi u Madridu s katalonskom glumicom Ariadnom Gil (49). Godine 2017. izjasnio se za referendum o samoodređenju Katalonije. 

Iako je izvrsno odglumio Aragorna u trilogiji 'Gospodar prstenova', Mortensen 2016. ipak nije imao simpatične riječi o prequelima tih filmova. 

- Ta trilogija mi se jednostavno ne sviđa. Prije dvije godine sam u jednom intervjuu spomenuo nešto slično i mediji su to protumačili kao napad na Petera Jacksona, ali to ne može biti dalje od istine - rekao je glumac. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Tigar 74 11.05.2018.

    U "Grimiznoj plimi" uz bok legendama Denzelu, Hackmanu, Gandolfiniju.. Ne djeluje kao politički tip..

  • Constellation 🖤 11.05.2018.

    Uh...malo ostalo od Aragorna:(((((

  • tajnamoja 11.05.2018.

    Vigo Vigo..kakav si frajer bio prije..

Komentiraj...
Vidi sve komentare