To je to što me zanima!

Zdravica na grobu za Akija: 'Bio mi je najveći prijatelj. Mogli smo napraviti velike stvari'

Na drugu godišnjicu smrti velikog pjevača iz Skoplja su došli njegovi veliki prijatelji - Aco Crnogorac i Sitna. Bili su uz njega na početku karijere
Vidi originalni članak

Polako im to postaje tradicija. Aleksandar Stojanovski, poznatiji kao Aca Crnogorac, u siječnju dolazi iz Amerike u Skoplje. Tamo ga čeka Zdravko Sitnovski, popularni Sitna, i onda autom dolaze u Zagreb na grob Akija Rahimovskog. Tako je bilo i ovog ponedjeljka.

Za velikog su prijatelja na grobu ostavili pivo, a oni su popili po jedno. Za Akija. Došli su onda i ostali prijatelji, bili su tu i kolege iz Parnog valjka. Bila je, naravno, i obitelj.

- Bio mi je veliki prijatelj, najveći. Upoznao sam ga kad je imao 17, ja sam četiri godine stariji. Bili smo u grupi Torr, mogli smo u Makedoniji napraviti velike stvari, bili smo dobri - prisjeća se Aco Crnogorac.

U kombinaciji sa Sitnovskim pomalo podsjećaju na ZZ Top. Za muziku i dalje žive. Aco nam je otkrio kako je Aki na prvom nastupu s grupom Torr "razvalio" pjevajući Jamesa Browna. Razvijali su se dobro, ali 1975. godine došli su na Boom festival u Zagreb. Ostalo je, rekli bismo, povijest.

PRERANA SMRT RAHIMOVSKOG Aki nas napustio prije 2 godine: Glazbu je živio, a pokraj njega nitko nije mogao ostati gladan

- Čuli su ga kako pjeva, vidjeli tu energiju i pozvali ga u Parni valjak. Menadžer Vladimir Mihaljek zvao je i mene, ali ja nisam želio odlaziti iz Skoplja. Nije ni Akiju bilo lako, nakon tri dana se vratio i rekao da ne može bez mene. Uvjerio sam ga da može i da se vrati u Zagreb. No kad je Aki otišao, ja sam se spakirao i otišao u Ameriku - govori nam Aco Crnogorac pa nastavlja:

- Poslao sam mu pismo da ću mu sve osigurati i platiti, samo neka dođe za mnom. Godinama kasnije rekao mi je da nikad nije dobio to moje pismo.

Oni, Akijevi prijatelji, zovu ga Brci. To mu je bio nadimak.

- Imao je male tanke brkove, koja dlaka, pauza, pa opet dlaka. Jako rijetke. Zato smo ga mi prijatelji zvali Brci - objasnio nam je Sitnovski.

Pridružio nam se i Akijev sin Kiki, upijao je priče o ocu od Ace i Sitne. Zajednički im je cilj da uspomena na velikog pjevača traje i dalje, ne samo na prijateljskim druženjima.

GALERIJA: DODJELA PORINA Prepoznajete li ih? Evo kako su Severina, Grašo i druge zvijezde izgledali prije 25 godina

U Skoplju su mu obećali ulicu, trg, neki spomen... Već sad malo to predugo traje, ali valjda će uskoro nešto imenovati po velikom Akiju Rahimovskom. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Cherylin 24.01.2024.

    Bravo valjak,tako se ponašaju prijatelji i suradnici, nezaboravan Aki, koliko smo uživali, svaki koncert, neka divna vremena..

  • ecemsejnimda 23.01.2024.

    could it be....

Komentiraj...
Vidi sve komentare