To je to što me zanima!

Željka uzvraća udarac: Ivanov tim kiksao s morskim delicijama

Na kraju dana žiri je podijelio ocjene za svaki tim. Željkin je tim dan završio sa 30 bodova, a Pažaninov sa samo 21 bodom. Tako je tim Željka pokazao da vlada morskim jelima
Vidi originalni članak

U ponedjeljak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' kuhalo se po novim pravilima te se ocjenjivao timski rad, a u pripremi morskih jela više su se iskazali Željkini 'kontinentalci'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Voditelj Domagoj Jakopović Ribafish na početku je epizode natjecateljima najavio nekoliko važnih promjena koje ih očekuju u ovom tjednu. Najprije je poželio dobrodošlicu Mariji i Dariju koji su se vratili za svoje radne jedinice, a potom je predstavio povratak Mahira Kapetanovića, koji će od sad kuhati u paru s Nebojšom jer je Miroslava odustala od natjecanja. Uz to, kandidatima je predstavio novi izazov – kuhanje u timu.

Naime, svaki je tim morao napraviti jelovnik od šest sljedova, a mentori Željka Klemenčić i Ivan Pažanin otišli su u Spar kako bi napravili izvidnicu namirnica za svoj tim. Potom su se zajedno s timom dogovorili što će kuhati, a onda su podijelili zadatke. 

- Zadatak uopće nije jednostavan, imaju sve riblje namirnice, nesvakidašnje, a 90 posto njih su kontinentalci. Sve me je bilo strah kako će se to sve odigrati u 75 minuta - kazala je zabrinuto Željka, a kad su mentori bili zabrinuti, među kandidatima je vladala panika kako će sve stići i što će uopće napraviti s namirnicama koje su dobili.

Dobra vijest za sve je bila što žiri po prvi put neće ocjenjivati jela pojedinog para, nego će nakon kušanja donijeti ocjenu cijelog tima. Hladno predjelo i juhu pripremali su Jazz i Joško te Ivana i Aki.


- Joško i Jazz, vi ste već radili carpaccio i bio je fantastičan, drago mi je da ste odabrali sad grdobinu i pauka, svaka čast, jako je fino. Ivana i Aki, vaše je isto fino i ukusno, školjke su svježe, osjeti se okus mora, ja sam jako zadovoljan - pohvalio je Pažanin hladna predjela, a onda je pred žiri stigla topla juhica. 

- Opet imate dva dobro odrađena zadatka. Iako mi je bolja riblja juha od Joška i Jazz. Juha od blitve mi je malo pregorka - kazala je Željka. 

TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ Šajeta i Banfić idu u dvoboj, a pale su i desetke: 'Skoro sam i kosti pojeo koliko je dobro...'

Toplo predjelo i salatu pripremali su novi kulinarski partneri Mahir i Nešo te Ljuba i Mirela. Za toplo predjelo oba su para ponudila domaće rezance sa školjkama.

- Cure, vi imate sirove školjke, a ni tjestenina nije jako ukusna. Dečko, vi pak imate bolje školjke, ali tjestenina bez okusa - kazao je Tomislav Špiček koji je za salate imao pak drugačije mišljenje: 'Nešo i Mahir, jako lijepo začinjena salata od lignji i slanutka, jako paše. Mirela i Ljuba, spasio vas je komorač jer nije dovoljno začinjeno.'

Glavno jelo s dva priloga pripremale su Jozefina i Ksenija, koje su ponudile plavu i bijelu ribu na tanjuru, te Danijela i Josip koji su imali gregadu od raže. 

- Danijela i Josip, sve riječi pohvale, sve paše kako treba, okusi su dobri. Cure, kod vas mi više paše bijela riba, sve dobro - komentirao je kratko Špiček jer su oba jela bila vrlo ukusna. 

-Samo Jozefina i Ksenija mogu izvući ovako kvalitetno glavno jelo u kratko vrijeme, nemam riječi, zaista dame koje su kompletne i kuhaju na visokoj razini - pohvalio je Pažanin svoje natjecateljice.

Kao šećer na kraju, desert su pripremali Ivana i Velimir, koji su se odlučili za jednu indijsku slasticu – pitu od manga, te Marija i Dario koji su ponudili tradicionalni kremasti kolač. 

- Čestitke i jednom i drugom paru za lijepo odrađene deserte u ovako kratkom vremenu. Mislila sam da Dario i Marija neće stići napraviti desert i da neće biti dobro, a bilo je dobro. Od Ivane i Velimira je vrlo zanimljiv desert, ali tehnički s malo problema i presladak - kazala je Klemenčić. 

TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ Kiks kandidata: Pažanin našao dlaku u jelu i prestao je jesti...

Na kraju dana žiri je podijelio ocjene za svaki tim, Željkin je tim dobio ukupno 26 bodova, a Pažaninov 23. No kad su se još tome oduzeli bodovi za nečiste radne jedinice i nadodali bonus bodovi zbog korištenja izazovnih namirnica, Željkin je tim dan završio sa 30 bodova, a Pažaninov sa samo 21 bodom. Tako je tim Željka pokazao da vlada morskim jelima te uzvratio udarac dosad vodećem Pažaninovom timu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • bubamar 17.03.2021.

    PAŽANIN JE POSTAO MAJA ŠUPUT. ŠTA SLAVA RADI LJUDIMA.

  • kung fu panda 16.03.2021.

    Emisija mi je ok bar nešto normalno za pogledati jedino me smeta to spajanje u parove ljudi koji se ne poznaju

  • 16.03.2021.

    Pazanin zaista nije realan. Trebali bi ocjenjivati tanjure da se ne zna ciji je koji. To bi bilo jedino fer, ovako bzv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare