To je to što me zanima!

Žene umjetnice iz svih krajeva Hrvatske predstavit će svoje radove na izložbi 'One su tu'

Svečano otvorenje trećeg izdanja izložbe bit će na Dan Žena, u utorak, 8. ožujka u 18 sati u najstarijem sakralnom spomeniku u Vinkovcima, prostoru crkve Sv. Ilije na Meraji
Vidi originalni članak

Žene umjetnice iz svih krajeva Hrvatske predstavit će svoje radove na izložbi 'One su tu' koja će se po treći put realizirati u Vinkovcima, 8. ožujka, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi program u organizaciji Ane Čolaković, mag. kip i prof. lik. kult. izveden je 8. ožujka 2019. godine u Galeriji Slavko Kopač Vinkovci pod nazivom „Dan žena“. Na izložbi je putem poziva za izlaganje sudjelovalo devetnaest umjetnica iz Vukovarsko-srijemske županije.

Sljedeće godine, 2020. izložba dobiva zvučan i pamtljiv naziv: ONE SU TU i naslovnu stranicu u potpisu Ive Muškić, mag educ. art. Za razliku od prethodne godine, ova izložba je natječajnog tipa i tako prelazi s lokalne na nacionalnu razinu. Veliki odaziv na natječaj govori kako umjetnice trebaju ovakav projekt i kako podržavaju realizaciju istog.

Ono po čemu se ova izložba dodatno izdvaja od ostalih izložbi manjih organizacija je to što se dodjeljuje simbolična, ali novčana Nagrada žirija i Nagrada publike koje su potvrda o kvaliteti i poticaj umjetnicama za daljnje stvaralaštvo. Do sada su nagrade primile: Antonia Magdić, Alenka Tominac, Mia Štark i Gordana Špoljar Andrašić.

Osim što izložba predstavlja različita imena domaće vizualne scene u potpisu žena umjetnica, organizatori se trude uključiti umjetnice i u ostalim sastavnicama bitnim za realizaciju kvalitetnog  programa (postav izložbe, predgovor, oblikovanje kataloga, glazbena točka, fotografiranje postava, promotivni video itd.).

Ove godine izložba će se održati u najstarijem sakralnom spomeniku u Vinkovcima, prostoru crkve Sv. Ilije na Meraji koja danas služi u galerijske svrhe te je poznata kao Galerija fotografije Meraja. Činom izlaska iz “klasičnog” galerijskog prostora doprinosi se osnaživanju alternativnog i suvremenog pristupa kulturi i umjetnosti. Vlatka Škoro potpisuje predgovor izložbe, a vizualni postav, kao i prethodnih godina potpisuju Iva Muškić i Ana Čolaković. 

SLAVI 30 GODINA KARIJERE Danijela Martinović rasprodala koncert za Dan žena u Lisinskom

Na izložbi će se ove godine predstaviti autorice: Tonka Špoljar, Iva-Matija Bitanga, Diana Mataković, Petra Šabić, Dajana Radoš, Maja Pajtak, Tea Teodorović, Celestina Vičević, Minja Mitrović, Doria Valković, Linda Golik Horvat, Mia Nikolašević, Ivana Ognjanovac i Mare Šuljak i Matea Šiprak.

Svečano otvorenje izložbe bit će u utorak, 8. ožujka 2022. godine u 18 sati. Izložba će biti otvorena do 8. travnja utorkom, srijedom i četvrtkom od 18-20 sati i subotom od 10-12 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare