To je to što me zanima!

Znaš li tko sam? Haljine joj nose svjetske zvijezde, a ona voli reći da se samo 'igra s krpicama'

Njezina ljubav prema modi 90-ih je prerasla u profesionalno bavljenje. Njezin rad privukao je pažnju kazališnih redatelja te godinama radi i kao kostimografkinja
Vidi originalni članak

Prve žene koje su imale povjerenja i hrabrosti nositi njezine kreacije bile su Alka Vuica, Ivana Banfić, Darija Mikulandra i glumice Senka Bulić, Vanja Matujec i Mia Begović. Nakon njih došla je i Daniela Trbović. Bile su tih 80-ih apsolutna podrška Matiji Vujici zbog čega im je kreatorica i danas zahvalna.

Zanimanje za modu i glazbu pokazala je još u srednjoj školi. Istovremeno su krenule pjevačka i dizajnerska karijera. Pjevačku je započela s grupom Trotakt projekt 1981. Već na njihovom prvom samostalnom koncertu, Matija je predstavila i svoju prvu kolekciju. Bilo je to u Kulušiću, 1981.

Njezina ljubav prema modi 90-ih je prerasla u profesionalno bavljenje, iako Matija rado kaže da se samo igra s krpicama. Njezin rad privukao je pažnju kazališnih redatelja te godinama radi i kao kostimografkinja.

FEŠTA NA ADVENTU Matija Vuica se popela na stol na terasi kafića, pa zapjevala 'Linđo' i oduševila prolaznike

Surađivala je i s Vlatkom Habunekom, Vladom Štefančićem, Peterom Faragom, Joškom Juvančićem, Damirom Zlatarom Freyom...

Četiri desetljeća nakon predstavljanja te prve kolekcije u Kulušiću, Matijine haljine nose i svjetske face. Prva je bila Carmen Electra, iza nje Laverne Cox, a Rumer Willis toliko je osvojila njezina haljina da ju je na crvenom tepihu odjenula dvaput.

POGODITE TKO JE 'GLAVNI LIK' U OSTALIM ČLANCIMA: 

LJUDE DIJELI NA DOBRE I LOŠE Znaš li tko sam? Prvi je glumac koji je iz BiH otišao snimati po cijeloj regiji. Očarao je publiku

NJEGOVE PJESME POSTALE SU HITOVI Znaš li tko sam? Bio je nadareni reprezentativac BiH u rukometu i košarci, ali glazbu je volio više

UPROPASTILA GLUMAČKU KARIJERU Znaš li tko sam ja? Ova domaća pjevačica odbila je mijenjati 'neku gusku iz Hollywooda'

HVALJENA GLAZBENICA Znaš li tko sam? Cijela estrada bila je ludo zaljubljena u nju

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • picuskin 19.02.2022.

    Je je, za nju u Holywoodu znaju kak i za Dudekovu Regicu kao kreatoricu. Svaka će starleta obući haljinu ili komad robe ako ga dobije besplatno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare