Show

Komentari 23

Znaš li tko sam ja? Ova domaća pjevačica odbila je mijenjati 'neku gusku iz Hollywooda'

Znaš li tko sam ja? Ova domaća pjevačica odbila je mijenjati 'neku gusku iz Hollywooda'

Tijekom iznimne karijere upoznala se i sa svjetskim zvijezdama poput Charlieja Chaplina, Richarda Burtona... Nastupala je posvuda po svijetu, no najveći ugled stekla je u Francuskoj

Na pozornicu Tereza Kesovija (83) prvi je put stala krajem 50-ih godina prošlog stoljeća, a prvi veći nastup je imala 1961. godine u zagrebačkom Varijeteu. Od tada nije prestala pjevati.

Zagreb: Pjeva?ica Tereza Kesovija

Nastupala je posvuda po svijetu, no najveći ugled stekla je u Francuskoj. Terezin vrhunac je bio njezin solistički koncert u pariškoj Olympiji 1988. godine. I 19 godina poslije pjevala je u istoj dvorani. U Beirutu joj je asistent ponudio da zamijeni glumicu Ann-Margaret (80), koja nije uspijevala skočiti u bazen.

Tereza mu je rekla da neće mijenjati tamo “neku gusku u Hollywoodu” i tako si je, šalila se poslije, upropastila glumačku karijeru. Tijekom iznimne karijere upoznala se i sa svjetskim zvijezdama poput Charlieja Chaplina, Richarda Burtona...

Njezin put do vrha pratila su velika razočaranja i teške bolesti. Zbog karcinoma su joj 2008. godine odstranili bubreg i potom dva tumora u uhu. Godine 2014. je imala tešku upalu bubrega i sepsu.

Splitski festival 1996

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU TARIKA I BUKIJA:

Najčitaniji članci