To je to što me zanima!

Znaš li tko sam ja? Kao dječak povlačio se u sobu i sanjario da svira na velikim koncertima

Smatrao je da violina ječi, klavir nije definiran, a čelo ima baršunast zvuk i najsličniji je glasu čovjeka. Počeo je svirati s osam godina
Vidi originalni članak

Hvala vam što ste ostali do kraja, ovo nam se nije još nikad dogodilo, haha. Ovo je naš posljednji koncert kao 2 Seljos. Ovdje je sve počelo prije 11 godina. Prošli smo svašta, kao u braku, uspone i padove, rekao je Stjepan Hauser (36) na oproštajnom koncertu u zagrebačkoj Areni.

Nakon oproštajne svjetske turneje Stjepan Hauser i Luka Šulić (35) kreću sa samostalnom karijerom. Svjetski proslavljeni violončelisti upoznali su se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a počeli su se družiti u Londonu. Nisu htjeli cijeli život provesti svirajući poznate klasike pred nekolicinom ljudi. Željeli su napraviti nešto što će privući i mlađe.

Obradili su pjesmu Michaela Jacksona "Smooth Criminal" i zadivili svijet. Stjepanova majka Marija također je u glazbenim vodama, u Puli predaje Glazbenu metodiku na fakultetu, a otac Mario se bavi slikarskom tehnikom izrađivanja mozaika. Stjepan ima i starijeg brata Mirona, koji je akademski obrazovan glazbenik i prvi hrvatski diplomirani jazz trombonist.

'TU JE SVE POČELO' FOTO 2Cellos održali posljednji koncert u Areni Zagreb: Anne iz Australije doputovala radi njih

Kao dječak se često povlačio u sobu i zamišljao da svira violončelo. U instrument se zaljubio čim je čuo njegov zvuk na radiju. Smatrao je da violina ječi, klavir nije definiran, a čelo ima baršunast zvuk i najsličniji je glasu čovjeka. Počeo je svirati s osam godina. 

POGLEDAJTE VIDEO: TREĆA EPIZODA ‘TKO JE KRIV' S JURAJEM ŠEBALJEM

Idi na 24sata

Komentari 9

  • lina12345 03.10.2022.

    Nije klavir nedefiniran, već za tebe previše kompliciran :/

  • 02.10.2022.

    Jedna od naših svjetskih muzičkih zvijezda, Stjepan Hauser iz Pule!

  • Prljav Ružan Zao© 01.10.2022.

    Sanjao je da svira frulu i ostvarilo mu se 😆

Komentiraj...
Vidi sve komentare