To je to što me zanima!

Znaš li tko sam ja? Ovaj pjevač nekada je bio traženi bubnjar

Četiri godine svirao je udaraljke u HNK, a dirigirali su mu Vjekoslav Šutej, Nikša Bareza, Boris Papandopulo... Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom i Mišom Kovačem
Vidi originalni članak

Od 12. godine Jasmin Stavros (67) svirao je bubanj, a samo tri godine kasnije tražili su ga brojni splitski sastavi poput Delfina, Mladih batala (današnji Magazin). Nije bio punoljetan kad je s njima profesionalno svirao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bio je jedan od najtraženijih bubnjara bivše zemlje. Četiri godine svirao je udaraljke u HNK, a dirigirali su mu Vjekoslav Šutej, Nikša Bareza, Boris Papandopulo... Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom, Mišom Kovačem, samo s najboljima.

U Ameriku je otišao 80-ih godina i u New Yorku završio privatnu jazz akademiju “Stanley Spector”. Kao jedan od najboljih studenata i zapravo najbolji student iz Europe dobio je 1982. zelenu kartu za boravak u Americi. Nudili su mu radnu vizu.

POKORILA FESTIVALE Znaš li tko sam ja? Pjevačica je odbila svjetsku slavu, sebe je vidjela samo u Hrvatskoj

Na Stavrosov upit 'Zašto', profesor mu je odgovorio: 'Ti si jedini bijelac koji se možeš nositi s crncima, a meni treba takav u Americi'.

- Možda bih imao svjetsku slavu kao studijski bubnjar, godinama kasnije -rekao je Stavros. No u tom je trenutku već imao ženu i dvoje djece zbog kojih se ipak odlučio vratiti u domovinu

Idi na 24sata

Komentari 12

  • sanjakorać 30.12.2021.

    Đigi bao

  • 29.12.2021.

    To je onaj koji bi navodno dao sto Amerika a nema para ni za jednu😂

  • little John 29.12.2021.

    Znam. Daleko najjači.

Komentiraj...
Vidi sve komentare