Show

Komentari 12

Znaš li tko sam ja? Ovaj pjevač nekada je bio traženi bubnjar

Znaš li tko sam ja? Ovaj pjevač nekada je bio  traženi bubnjar

Četiri godine svirao je udaraljke u HNK, a dirigirali su mu Vjekoslav Šutej, Nikša Bareza, Boris Papandopulo... Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom i Mišom Kovačem

Od 12. godine Jasmin Stavros (67) svirao je bubanj, a samo tri godine kasnije tražili su ga brojni splitski sastavi poput Delfina, Mladih batala (današnji Magazin). Nije bio punoljetan kad je s njima profesionalno svirao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bio je jedan od najtraženijih bubnjara bivše zemlje. Četiri godine svirao je udaraljke u HNK, a dirigirali su mu Vjekoslav Šutej, Nikša Bareza, Boris Papandopulo... Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom, Mišom Kovačem, samo s najboljima.

U Ameriku je otišao 80-ih godina i u New Yorku završio privatnu jazz akademiju “Stanley Spector”. Kao jedan od najboljih studenata i zapravo najbolji student iz Europe dobio je 1982. zelenu kartu za boravak u Americi. Nudili su mu radnu vizu.

Na Stavrosov upit 'Zašto', profesor mu je odgovorio: 'Ti si jedini bijelac koji se možeš nositi s crncima, a meni treba takav u Americi'.

- Možda bih imao svjetsku slavu kao studijski bubnjar, godinama kasnije -rekao je Stavros. No u tom je trenutku već imao ženu i dvoje djece zbog kojih se ipak odlučio vratiti u domovinu

Najčitaniji članci