To je to što me zanima!

Znaš li tko sam ja? Pjevačica je odbila svjetsku slavu, sebe je vidjela samo u Hrvatskoj

Pobjede koje su uslijedile, poznanstva sa svjetskim zvijezdama, nisu je promijenili. Nikad se zbog velikih uspjeha nije umislila niti ponašala kao diva
Vidi originalni članak

Glazbeni i životni put Radojke Šverko (73) kretao se od Pazina, preko Rijeke, Splita, Opatije i Zagreba, do Los Angelesa, Tokija, Madrida, Seula, Atene, Puerto Rica, Palma de Mallorce i Rio de Janeira.

Mogla je birati gdje će živjeti, a nikad nije dvojila: odbijala je svjetsku slavu jer sebe je vidjela samo u Hrvatskoj. Zvijezda jedinstvena glasa pokorila je festivale diljem svijeta, govori pet jezika, a pjevala je na barem deset.

S pjesmom Alfija Kabilja “Svijet je moj” 1970. je pobijedila na festivalu u Rio de Janeiru. Dva puta je pobijedila i Davida Bowieja. Nakon Rija stalno su je pozivali i na druge svjetske festivale.

GLUMI 35 GODINA Znaš li tko sam ja? Već treća generacija ljudi gleda ono što je snimao prije više desetljeća

O njezinu drugome mjestu u Ateni izvijestili su svojedobno i u središnjem “Dnevniku”. Pobjede koje su uslijedile, poznanstva sa svjetskim zvijezdama, nisu je promijenili. Nikad se zbog velikih uspjeha nije umislila niti ponašala kao diva.

Rado savjetuje mlade, sa svakime popriča, a ni desetljećima nakon golemih svjetskih uspjeha ne gubi na popularnosti. Na njezinim nastupima i muškarci plaču, a mlađe generacije redovito je mole za selfie.

BINA MU NIJE DOSADILA Znaš li tko sam ja? Iza ovog hrvatskog pjevača je 50 godina karijere, a nadimak mu je 'žlica'

Idi na 24sata

Komentari 35

  • anonimus- 13.02.2022.

    Zasto ne pisete vise ovakvih clanaka, odlicni su.

  • nottonightjosephine 30.12.2021.

    Bolje prvi u selu nego....

  • 28.12.2021.

    Predivan glas♡♡♡♡

Komentiraj...
Vidi sve komentare