Show

Komentari 41

Znaš li tko sam ja? Iza ovog hrvatskog pjevača je 50 godina karijere, a nadimak mu je 'žlica'

Znaš li tko sam ja? Iza ovog hrvatskog pjevača je 50 godina karijere, a nadimak mu je 'žlica'

Doma voli poslušati Whitesnake, Deep Purple, Uriah Heep... bendove koji su obilježili njegove početke 60-ih godina. Nadimak je dobio još kao klinac, kad je imao nekih sedam godina i to zbog limunade u prahu

Karijera Zlatka Pejakovića (71) počela je u dvorištu zgrade u Osijeku, pred stanarima koji su ga gledali s 20 prozora. Pjevao im je ‘Que sera sera’ i dobio ogroman aplauz. Već tada je znao da želi cijeli život pjevati. Nastupao je u raznim bendovima no proslavio se pjesmom “Čerge” koja je imala tiražu od tri milijuna primjeraka i bila prevedena na četiri jezika.

Kad je objavio taj megahit, prvi puta je okusio zavist, pakost, zlobu i nerazumijevanje. Govorili su kako kao roker može pjevati “Čerge”? 

Kad su kritičari pjesmu proglasili šundom, slavio je, jer sve što su oni tada kudili, ostalo je vječno. Iza njega je 50 godina karijere u kojoj mu, ističe, nikad nije dosadilo popesti se na pozornicu.

Doma voli poslušati Whitesnake, Deep Purple, Uriah Heep... bendove koji su obilježili njegove početke 60-ih godina. U glazbenim krugovima poznat je po nadimku Žlica. Kad je bio klinac, nekih sedam godina, volio je limunadu u prahu. 

Unutra je bila jako mala žličica, zapravo mjerica koliko citrona staviti u vodu. Zlatko bi to bez šećera stavio u usta i pjevušio s tom žlicom. Jednom ju je i progutao. Čekali su dva dana da žlica izađe, a mama ga je po cijele dane zadirkivala ‘žlica, žličica’.

Najčitaniji članci