To je to što me zanima!

Prema Belfastu otputovalo 16 Vatrenih: Hoće li biti prijenosa?

Bili su sudionici Europskog prvenstva, a igra im je preslika igre sjevernjaka, uključujući i našeg jučerašnjeg protivnika. Mislim da nas ničim ne mogu iznenaditi, najavio je Čačić utakmicu u utorak
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija dan nakon uspješno apsolvirane utakmice protiv Islanda otputovala je prema Belfastu gdje je u utorak očekuje prijateljska utakmica protiv Sjeverne Irske, prva u povijesti "vatrenih" protiv te otočke reprezentacije.

- Island je uspješno apsolviran i u dobrom raspoloženju putujemo u Belfast. Svaka je utakmica važna, a ova pritom može dati mnogo odgovora o igračima koji su do sada manje sudjelovali u igri reprezentacije - rekao je izbornik Ante Čačić.

Kao što je ranije najavio, Čačić za ovu akciju neće koristiti Luku Modrića, Vedrana Ćorluku, Ivana Rakitića, Matea KovačićaDanijela Subašića i Ivana Perišića. Na popisu je tako 16 imena koji će se pokušati dopasti izborniku za buduće reprezentativne akcije.

- Neki su kod mene prvi put, a oni koji manje igraju u svojim klubovima imat će priliku dobiti pravi, natjecateljski podražaj. Stoga očekujem pravu utakmicu i ne dvojim da je Hrvatska izazov svima, pa tako i Sjevernoj Irskoj koja je u nizu nepobjedivosti na svom terenu. Učinit ćemo sve da im taj niz prekinemo - dodao je Čačić prije polijetanja u Zračnoj luci dr. Franjo Tuđman.

Sjeverna Irska je u vrlo dobrom raspoloženju nakon visoke pobjede nad Azerbajdžanom Roberta Prosinečkog (4-0) u petak. Tom je pobjedom izbila na drugo mjesto skupine C kvalifikacija za SP 2018. sa sedam bodova, koliko imaju i Azeri, te dva više od Češke. Na vrhu je neprikosnovena Njemačka s četiri pobjede i gol-razlikom 16-0.

- Bili su sudionici Europskog prvenstva, a igra im je preslika igre sjevernjaka, uključujući i našeg jučerašnjeg protivnika. Mislim da nas ničim ne mogu iznenaditi - zaključio je Čačić, prenosi Hrvatski nogometni savez.

Kako to često biva u posljednje vrijeme, opet se podiglo pitanje koja će televizija prenositi prijateljske utakmice "vatrenih". HRT je poslao ponudu za otkup prava na koju još nije dobio odgovor od HNS-a pa te utakmice zasad nema u njegovu rasporedu.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • mestar 14.11.2016.

    16 vatrenih i pun avion turista na racun HNS/a.

  • UrbaniDesnicar 14.11.2016.

    Koliko je samo uvreda i niskih udaraca ovaj covjek podnio, samo zato jer je bio jedno vrijeme trener Dinama i Lokomotive? Orjunasi,levicari,jugoslavencine...su ga napadali iz svih oruzjaali je Ante ostao gospodin i pokazao da ZNA! Zato Cacicu, sretno, hvala ti za sve i samo tako nastavi! Za nas Hrvate, ova reprezentacija je SVETINJA!

  • Simon Phoenix 13.11.2016.

    Samo 5 zamjena??? Pa on je potpuni idiot

Komentiraj...
Vidi sve komentare