To je to što me zanima!

A sada Euro: Tko je podbacio i jesmo li spremni za Englesku?

Neki su oduševili, neki baš i ne. U dvije pripremne utakmice s Armenijom i Belgijom, Hrvatska je remizirala i izgubila. Ne preoptimističan dojam, ali nema razloga za paniku. Prave stvari tek kreću 13. lipnja na Wembleyju
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je pripremni ciklus za nadolazeći Euro i nakon dvije prijateljske utakmice u London putujemo s negativnim omjerom.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Vatrenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Protiv Armenije smo odigrali mršavih 1-1, a kod najbolje reprezentacije svijeta po Fifinoj ljestvici Belgije izgubili s minimalnih 1-0.

Na prvom ispitu uoči Eura izbornik je isprobao kombinaciju s Vlašićem i Kramarićem u standardnoj jedanaestorki, u kojoj zbog ozljede nije bilo Dejana Lovrena. Stoper Zenita sigurno će propustiti susret s Englezima i možemo očekivati da će biti spreman za Češku.

Vidjelo se protiv Armenaca da nedostaje uigranosti, no vjerovali smo da će se igra poboljšati s još nekoliko dana treninga i novih taktičkih zamisli.

Protiv Belgije je to izgledalo puno bolje. Dalić je umjesto Kramarića gurnuo Petkovića, a na poziciji Vlašića zaigrao je Mateo Kovačić. I premda smo preko puta sebe imali najbolji napad Europe, momčad koja je u 10 kvalifikacijskih utakmica imala stopostotan učinak uz 40 zabijenih golova i samo tri primljena, primili smo samo jedan gol.

REAKCIJE NAKON PORAZA Kova priznao: Fali nam igrača gore; Petko: Mogu ja još i bolje. Englezi? Ma ne plašim ih se...

Da je bio na Euru ne bi nas previše utješio taj podatak. Dojam i nije preoptimističan, kako bi i bio nakon remija i poraza, no ne treba raditi paniku jer pravo uzbuđenje tek kreće 13. lipnja kada igramo protiv Engleske na Wembleyju.

Pa Vas pitamo: Mislite li da je Hrvatska spremna za Euro?

Glasajte u anketi 24sata:

Isto tako, u ove dvije utakmice vidjeli smo standardno dobrog Luku Modrića, koji je motor naše reprezentacije i s razlogom je ključan faktor Dalićeve Hrvatske. Njemu se pridružio Dominik Livaković koji je u par navrata sigurnim intervencijama pokazao da Hrvatska ima odličnog golmana idućih 10 i kusur godina, a oduševio je i Joško Gvardiol u debiju.

POGLEDAJTE ČAROLIJE MAJSTORA Modrić 'prodaje tunel' 11 godina mlađima, Carrasco ga još traži

Također, Josip Brekalo vukao je po desnom krilu i imao nekoliko dobrih akcija pred kraj susreta s Belgijom dok je i Domagoj Vida bio prilično siguran u obrambenim zadacima.

Što mislite, tko je najviše podbacio na pripremama uoči Eura?

Glasajte u anketi 24sata:

Idi na 24sata

Komentari 89

  • prdanjak 07.06.2021.

    Dalic doma. Dovest Cvitanovica.

  • sodoma2222222 07.06.2021.

    Dalić treba na gol a Livakovic u spicu napada kakva bi to repka bila

  • Simulacija_stimulacija 07.06.2021.

    Sad kad Englezima Petko zabije gol predriblavši 15 igrača, suigrača, sudca....

Komentiraj...
Vidi sve komentare