To je to što me zanima!

A valjda je Dinamo ipak bolji od slanja Danija Olma na tribinu...

Klub je kao uvijek iznad igrača, ali teško će Dinamo serijski proizvoditi španjolske reprezentativce. Vjerojatno i teže nagazi li klub dečka zato što je od europske konkurencije platežno slabiji koliko su hrvatski klubovi slabiji od Dinama
Vidi originalni članak

Logično je da Olmo odbije 7,5 milijuna eura za pet godina. Pa, nešto manje od toga ne bi bilo nerealno očekivati recimo u Sevilli, ali za godinu dana.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako su govorili dečki iz generacije '98., prvi ugovor potpisuješ i ne čitajući ga. Pozovu te "gore", u kancelariju. Stave pred tebe ugovor. I to je to. Bolju ponudu nećeš dobiti. Doguraš li do drugog ugovora, nešto je drukčije. Tad je dobra šansa da možeš malo i birati, a onda i pregovarati.

Olmo nije zagrebački klinac kojeg su pozvali "gore". Bar si je mogao dopustiti da pročita ugovor. Dao je Dinamu što je već dao. Dinamo je njemu mnogo dao. Uzmimo da igra za 250 tisuća godišnje. Koliko god da je pogodio po sezoni, biblijski motiv, ne žali se zarađuje li netko više. Ali, koliko bi nas, da smo Olmo, prihvatilo milijun i pol po sezoni ako je dobra oklada da u boljoj ligi može dobiti više? Koliko bi nas prihvatilo rizik da nas klub ne pusti u veći klub, za bolju lovu, a vezani smo ugovorom na milju i pol?

Kažu da je igrač najpokvarljivija roba, ali nekako sam uvijek, skoro uvijek, na strani igrača. Pravilo showbiza je da Elton John na početku karijere svira za funtu na noć i obrok. I nada se da će ga netko vidjeti. Tako to ide, Dave Stewart je rekao da je sreća bila što Annie Lennox zna skuhati i ispeći krumpir na tisuću načina. Živjeli su na krumpiru. A ponetko od njih se proslavi, pa moraš trpjeti i njihove hirove. Olmo još nije ta klasa, ali dovoljno je dobar da se više ne raspravlja o predugom zadržavanju u Dinamu, nego o traženju rješenja da svi budu zadovoljni.

Slanje, ne na klupu, nego čak na tribinu, naprosto ne bi bilo dobro. Reputacijska šteta. Da, klub je kao uvijek iznad igrača, ali teško je očekivati da će Dinamo serijski proizvoditi španjolske ili njemačke reprezentativce. Vjerojatno i teže nagazi li klub dečka zato što je od europske konkurencije platežno slabiji koliko su hrvatski klubovi slabiji od Dinama.

Navijam za ponudu koju Dinamo neće odbiti. A ne bude li je, treba dečku priznati zasluge za lovu koju je klub zaradio igrajući u Europi, zasluge što je Zagreb bio ushićen europski nogometni grad, i pustiti ga da sanja dalje. Ili ponuditi klauzulu o slobodi zbog koje bi pristao na milju i pol godišnje.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Samarsa 18.01.2020.

    Nitko nije veći od kluba. Nitko. Kako god se on zvao i koje nacionalnosti bio. Nećeš potpisati ugovor ok onda malo u Dinamo 2,da vidiš kako je u 2 ligi igrati.

  • NEOPISIVO 18.01.2020.

    Kako novinari ne kuže ili neće napisati kako Dinamo realizira velike transfere, ja ću vam reči: Maminjo vuće poteze preko Olmovih menađera. Zaslužio je barem 5 miliončeka Eura. I još će na sudu dokazati kako su njegovi naknadni aneksi ugovora, kao što je bio sa Modrićem nakon odlaska u Totenhem, uobičajena i nužna praksa da bi i se realizirao transfer. Maminjo je od Lukice uzeo točno 7 miliončeka Eura odmah nakon što je Dinamo doznačio Lukici 10,5 miliona od ukupnog transfera za 21 milion Eura sa Totenhemom. Vidi se da su Maminjo i Lukica imali privatni ugovor o podjeli novca od prvog transfera 2/3 Maminju prema 1/3 Lukici. To je Lukici dosta jer on od Dinama ne bi tražio ništa da mu to nije Maminjo "šapnuo" kako on treba od Dinama tražiti 50% od transfera da bi se on realizirao, a on će srediti da Dinamo potpiše takav aneks ugovora. Isti je model kod Olma, a samo su istureni menađeri Olma koji imaju "deal" (ugovor ili dogovor) sa Maminjom. Dinamo može birati: ili da se zadovolji sa 50% od transfera sa Milanom ili da se čeka istek ugovora Olma pa neće dobiti ništa, odnosno ako se nešto realizira u međuvremenu neki sitniji iznos kao što je dobio za Sammira oko 1 mil Eura za puštanje 6 mjeseci prije isteka ugovora.

  • Zagrebacki Plavi 18.01.2020.

    Zbog cega bi Dinamo trebao bit bolji. On odbija novi ugovor, kojim Dinamo stiti svoje interese. Ne prodaju ga sad i na ljeto je u zadnjih dvanest mjeseci. Sto onda do ljeta? Uigravat ga, i onda da se proda? To nema smisla

Komentiraj...
Vidi sve komentare