To je to što me zanima!

ABA liga: Težak poraz Zadra kod Krke, Igokei vrh ljestvice

Travis i Ramljak bila su jedina dvojica dvoznamenkastih u redovima Zadra sa po 13 poena. Bivši Zadranin Vladović bio je sjajan u redovima domaćina sa 16 poena
Vidi originalni članak

Košarkaši Zadra poraženi su u Novom Mestu kod Krke 78-62 u sklopu utakmice 3. kola regionalne ABA lige...

Očajan šut Zadrana za dva i tri poena (37 i 33 posto) glavni je razlog ovakvom porazu. Romeo Travis zabio je za vodstvo Zadra 2-0 u 2. minuti prve četvrtine, a nakon toga do 8. nijedan jedini koš nije uspjela zabiti momčad Ante Nazora. Krka je u međuvremenu otišla na 12-2, a do kraja četvrtine su Zadrani uspjeli smanjiti zaostatak na 14-7. Recimo i da je uz Travis još jedino Stewart Allen pogodio iz igre u prvih 10 minuta utakmice.

Druga četvrtina završila je izjednačenim rezultatom, 18-18, pa se na predah otišlo s prednošću Krke kao i nakon prve četvrtine (+7).

U trećoj dionici se domaćin raspucao i ubacio 25 poena, dok su Zadrani ostali na 17, pa je razlika uoči posljednjih 10 minuta narasla i do nedostižnih -15. Posljednja četvrtina završila je rezultatom 21-20 u korist domaćina za konačnih 78-62.

Travis i Marko Ramljak bila su jedina dvojica dvoznamenkastih u redovima Zadra sa po 13 poena. Bivši Zadranin Jakov Vladović bio je sjajan u redovima domaćeg sastava sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija. Još jedan bivši Zadranin, Jure Lalić, stavio je osam koševa i uhvatio četiri skoka.

Upravo je skok bio, uz neprecizan šut Zadrana, veliki problem Nazorovoj momčadi, koji je pak uvelike pomogao Krki. Zadar iz je sakupio svega 23, a Krka 35 skokova.

Recimo i da je Igokea u posljednjem susretu 3. kola slavila na gostovanju kod Radničkog iz Kragujevca, te na taj način zasjela na vrh ljestvice s maksimalnih šest bodova! Bosansko-hercegovački sastav slavio je rezultatom 78-73, te time ostao jedini neporaženi u prvenstvu.

Siniša Štemberger ubacio je 11 koševa uz po četiri skoka i asistencije u pobjedničkom sastavu. Aleksandar Radukić nije ulazio u igru kod Igokee.

ABA liga, 3. kolo:

Radnički - Igokea 73-78

Krka - Zadar 78-62

Redoslijed: 

1. Igokea 6, 2. Cedevita 5, 3. Partizan 5, 4. Krka 5...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pops 08.10.2012.

    ova ekipa može se nadat nečemu samo uz borbenost i srce...danas toga nije bilo, šut 0, bez centara je teško...nepotrebno forsiranje Allena, previše dopuštenih šuteva Travisu, Prostran predugo na klupi (unatoč lošoj obrani na Jaši)...jedino san kod Ramljaka ositija voljni moment! ne brine mene toliko poraz koliko raspored....bravo Tornadu a ostalo zaboravit što brže! i dobit Olimpiju ako je ikako moguće jer ova tri gostovanja posli ništa dobro neće donit sve se bojin...

Komentiraj...
Vidi sve komentare