Obavijesti

Sport

Komentari 5

ABA liga: Težak poraz Zadra kod Krke, Igokei vrh ljestvice

ABA liga: Težak poraz Zadra kod Krke, Igokei vrh ljestvice
1

Travis i Ramljak bila su jedina dvojica dvoznamenkastih u redovima Zadra sa po 13 poena. Bivši Zadranin Vladović bio je sjajan u redovima domaćina sa 16 poena

VIDEO

Košarkaši Zadra poraženi su u Novom Mestu kod Krke 78-62 u sklopu utakmice 3. kola regionalne ABA lige...

Očajan šut Zadrana za dva i tri poena (37 i 33 posto) glavni je razlog ovakvom porazu. Romeo Travis zabio je za vodstvo Zadra 2-0 u 2. minuti prve četvrtine, a nakon toga do 8. nijedan jedini koš nije uspjela zabiti momčad Ante Nazora. Krka je u međuvremenu otišla na 12-2, a do kraja četvrtine su Zadrani uspjeli smanjiti zaostatak na 14-7. Recimo i da je uz Travis još jedino Stewart Allen pogodio iz igre u prvih 10 minuta utakmice.

Druga četvrtina završila je izjednačenim rezultatom, 18-18, pa se na predah otišlo s prednošću Krke kao i nakon prve četvrtine (+7).

U trećoj dionici se domaćin raspucao i ubacio 25 poena, dok su Zadrani ostali na 17, pa je razlika uoči posljednjih 10 minuta narasla i do nedostižnih -15. Posljednja četvrtina završila je rezultatom 21-20 u korist domaćina za konačnih 78-62.

Travis i Marko Ramljak bila su jedina dvojica dvoznamenkastih u redovima Zadra sa po 13 poena. Bivši Zadranin Jakov Vladović bio je sjajan u redovima domaćeg sastava sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija. Još jedan bivši Zadranin, Jure Lalić, stavio je osam koševa i uhvatio četiri skoka.

Upravo je skok bio, uz neprecizan šut Zadrana, veliki problem Nazorovoj momčadi, koji je pak uvelike pomogao Krki. Zadar iz je sakupio svega 23, a Krka 35 skokova.

Recimo i da je Igokea u posljednjem susretu 3. kola slavila na gostovanju kod Radničkog iz Kragujevca, te na taj način zasjela na vrh ljestvice s maksimalnih šest bodova! Bosansko-hercegovački sastav slavio je rezultatom 78-73, te time ostao jedini neporaženi u prvenstvu.

Siniša Štemberger ubacio je 11 koševa uz po četiri skoka i asistencije u pobjedničkom sastavu. Aleksandar Radukić nije ulazio u igru kod Igokee.

ABA liga, 3. kolo:

Radnički - Igokea 73-78

Krka - Zadar 78-62

Redoslijed: 

1. Igokea 6, 2. Cedevita 5, 3. Partizan 5, 4. Krka 5...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti