To je to što me zanima!

Ademi: Bilo je teško. Znaš da si bolji, a gubiš! Ovo je najbolja utakmica Dinama u ovoj sezoni

Mislim da smo dominirali, primili smo nesretan gol. Znali smo da smo bolji i da ćemo pobijediti. Ekipa je to zaslužila, rekao je mladi Baturina koji je prvi put na Maksimiru doživio 'standing ovation'
Vidi originalni članak

U 5. kolu HNL-a, Dinamo je na Maksimiru. pred više od 13.000 navijača slavio protiv Hajduka s na koncu uvjerljivih 4-1, iako se na predah išlo s 1-0 vodstvom gostiju. Atanasov je zabio spektakularan gol za prednost 'bilih' pred sam kraj prvog dijela, no 'modri' su okrenuli na krilima Baturine i Ademija, dok su Oršić i Gojak završili posao.

- Nema vremena za slavlje. Već u utorak se borimo za Ligu prvaka. Moram reći da je ovo naša najbolja utakmica ove sezone. Nadigrali smo Hajduk u svim segmentima igre i zasluženo slavili - rekao je ponosno kapetan Dinama Arijan Ademi.

OCJENE DINAMOVACA Ristovski i Špikić 'pomeli' desnu stranu, Šutalo će biti baš veliko pojačanje, proradio i Ivanušec! BILI KUTAK Špaco je izmislio 'pirju' a Valdas 'šupjaču'. Curilo je na sve strane

Dinamo je bio bolji u prvom poluvremenu, ali otišao u rezultatskom deficitu u svlačionicu. Na kraju je zasluženo slavio.

- Naravno da je bilo teško. Znali smo da smo ih nadigrali, a s druge strane gubiš 1-0. Teško je, ali nemaš druge nego drugo poluvrijeme ići još jače. Gol? Moram razmisliti, ali mislim da mi je ovo jedan od najdražih golova. Jedan od dva. Sigurno.

Igra 'modrih' pod stalnim je kritikama, kao i trener Ante Čačić, no rezultati su zasad tu...

- Odigrali smo par utakmica možda na ne toliko visokom nivou koliko navijači i gledatelji žele, ali smo svejedno pobjeđivali. Ne smijemo stati na ovome jer nas čeka jedna jaka momčad i teška borba u Norveškoj - kazao je Ademi pa nastavio:

- Svaka utakmica oduzme energiju. Ne smijemo kukati, imamo oporavak 48 sati i nitko ne pita koliko traje oporavak, ljude samo zanima kako izgledaš na terenu. 

Preokret Dinama poveo je mladi Martin Baturina, koji iz utakmice u utakmicu uživa u sve većem povjerenju Čačića.

- Mislim da smo dominirali, primili smo nesretan gol. Znali smo da smo bolji i da ćemo pobijediti. Ekipa je to zaslužila. Moja predstava? Osjećam se opušteno. Imam dobre suigrače. Vjerujem njima, oni meni. I eto, ide na bolje.

Gol protiv Hajduka?

- Definitivno mi znači. Nije mala stvar dati Hajduku četiri gola. Težak je i gust raspored, ali vjerujem da možemo po pobjedu u Norveškoj - zaključio je.

REAKCIJE NAKON 100. DERBIJA Dambrauskas: Razočarali smo navijače. Težak, bolan poraz. Ali nije tragedija, tek smo krenuli ČAČIĆ NAKON DERBIJA: 'Stalno govorim da moji igrači vjeruju i evo potvrde. Dobivao sam Hajduk, ali ovo je posebno'

Prve minute u novoj HNL sezoni upisao je i Amer Gojak. Bilo je potrebno manje od deset minuta da pokaže Čačiću da i dalje može ozbiljno računati na njega.

- Želim zahvaliti treneru što mi je pružio priliku u derbiju. Drago mi je što smo pobijedili i što sam ja okrenuo pobjedu golom. Svi su vidjeli da smo stvarali šanse, ali nedostajao je pogodak. Njihov gol nije nas poljuljao, vjerovali smo do kraja. Dobro nam ide u HNL-u i Europi i trebamo samo ovako nastaviti - kazao je strijelac trećeg gola 'modrih' pa nastavio:

- Ja marljivo radim, šutim, treniram, dajem maksimum i uvijek ću davati za Dinamo.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • 14.08.2022.

    Bravo, Dinamo! 💙

  • dite-s-mora2 14.08.2022.

    zasluzena pobjeda dinama..glupo smo primili prvi gol,livaja falia za 2:2, kasnije se raspali..ali sve u svemu dinamo bolji dosta, cestitke..nije kraj svita,odigrali smo tek 3 kola..dobit loksu i vratit se pobjedama

  • tuti fruti 13 14.08.2022.

    Možda griješim nigdje nisa vidio da piše o incidentu.Ipak se može kada se hoće bez ikakvoga incidenta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare