To je to što me zanima!

Ademi i Majer vukli su Dinamo, nevjerojatne greške Stojanovića i Lauritsena vratile Valur u igru

Arijan Ademi bio je najbolji pojedinac susreta, od pričuva se najviše svidio Lirim Kastrati, a povratkom reprezentativaca u budućnosti će biti puno manje prilika za igrače koji protiv ovakvih suparnika ne daju više...
Vidi originalni članak

Dinamo je s 3-2 svladao Valur, iako su Zagrepčani prema prikazanom zaslužili puno više od minimalne pobjede. Islanđani su s dva gola u posljednjim minutama vratili neizvjesnost u ovaj dvoboj, a pogledajmo kako su na europskom debiju u novoj sezoni igrali nogometaši Dinama...

KOMENTAR Dečki, ovo je moralo biti bolje! Dinamo je puno bolja momčad, ali neki već sada gube kredite...

Danijel Zagorac (6) - Imao jednu ozbiljniju intervenciju, u drugom dijelu obranio dobar pokušaj Omarssona. I odmah se s tribina začulo 'javi se'. I onda je u finišu dvaput kapitulirao, a za ništa nije kriv. Dapače, čak je i obranio penal Sigurdssonu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Petar Stojanović (5,5) - Bez ikakvih problema se nosio s hitronogim Tryggvasonom, ali nije imao previše napadačkih izleta. Ipak, u finišu utakmice bespotrebno je skrivio najstrožu kaznu, nesmotrenim potezom vratio je Islanđane u igru.

Rasmus Lauritsen (5) - Ovakve utakmice stasiti Danac uspješno odrađuje i s "pola gasa", napadači Valura za njega nisu predstavljali apsolutno nikakvu opasnost. No, u samoj završnici utakmice napravio je nevjerojatnu pogrešku, praktički asistirao Adolphssonu za konačnih 3-2.

Kevin Theophile-Catherine (6) - Theophile protiv Valura imao puno potrebe za defenzivnim reakcijama, ali bio je puno agresivniji od Lauritsena, napravio nekoliko nepotrebnih prekršaja u opasnoj zoni iz kojih su Islanđani centaršutevima pokušavali iznenaditi "modre". Golovi Valura ne idu na njegovu dušu.

SPAŠAVAJ SE TKO MOŽE Drama na Maksimiru: Dinamo skoro ispustio sigurnu pobjedu

Daniel Štefulj (6) - Upisao službeni debi u dresu Dinama, imao dosta napadačkih akcija. Još se nije potpuno opustio među "modrima", ali je zadovoljio. Jednom s lijeve strane pripremio zicer Čopu, u nastavku te akcije Dinamo je dobio penal. Dosta ofenzivniji od Stojanovića, a pokazao kako može i zaprijetiti iz daljine.

 

Kristijan Jakić (7) - Jedan od rijetkih kojima nije smetala nesnosna vrućina u Maksimiru, pošteno odradio svoju minutažu i nizao kilometre. Prilično čvrsta karika Damira Krznara u sredini terena. Čim je zamijenjen, Dinamo se "raspao" u sredini terena.

od 85. Martin Baturina (-) - Zaigrao u finišu utakmice, nedovoljno za ocjenu.

Lovro Majer (7,5) - Opet zaigrao na desnoj strani veznoga reda, pa je puno manje bio u kontaktu s loptom nego što nas je na to navikao. Opet, asistirao za gol Ademija, zabio iz penala, pogodio gredu krajem prvog dijela, a onda dao sjajnu loptu za Kastratija za 3-0. Znači, kao i prošle sezone - učinkovit.

od 75. Marko Tolić (-) - Zaigrao posljednjih 15-ak minuta, s nekoliko poteza pokazao klasu...

Josip Mišić (7) - Miran, siguran i čvrst u sredini terena, Dinamu donosi stabilnost. U prvom dijelu jednim sjajnim dodavanjem izbacio Menala "jedan na jedan" sa suparničkim golmanom, pretrpio i nekoliko žešćih udaraca.

od 59. Lirim Kastrati (6,5) - I on je svoju minutažu sasvim solidno iskoristio, pripremio lijepu priliku Stojanoviću, asistirao za drugi gol Ademija. Rastrčao se po desnoj strani, nastavio s dobrom formom koju je prikazao u pripremama. 

Arijan Ademi (7,5) - Kapetan je prvi otključao bravu Islanđana, zabio u ranoj fazi utakmice, tako odveo dvoboj na mlin Dinama. Igrao puno ofenzivnije nego u ozbiljnijim europskim utakmicama, često bio i najbliži napadaču Duji Čopu. Brzo poslije gola lijepo pripremio zicer za Čopa, ovaj nije bio precizan. I u nastavku je vukao Dinamo, zabio i za 3-0. Opet, na koncu promašio penal, tako vratio Islanđane u igru.

Luka Menalo (6) - Razigran i rastrčan, ali nekonkretan. Promašio jednu veliku prigodu u prvom dijelu, iz takvih situacija mora pogađati. Igrao dosta opušteno, pokušavao suparniku prodavati pete i "tunele", tu ipak nije bio dovoljno uspješan. U situacijama kada u momčadi nema Oršića, protiv ovakvih suparnika mora dati više.

od 59. Mario Ćuže (6) - Nije bio opasan poput Menala po lijevoj strani, istaknuo se tek jednim okomitim prodorom. Tijekom priprema je davao puno više, a tako će morati i dalje želi li ostati dio prve momčadi Dinama. 

Duje Čop (6,5) - Vratio se u Maksimir, no u povratničkom nastupu nije zabio. A mogao je, pa i dva puta. Promašio velike prigode poslije dodavanja Ademija i Štefulja, onda izborio penal, pa i pametno tijelom blokirao suparničkog braniča kod pogotka Ademija za 3-0. No, od njega se očekuju golovi, ubrzo se vraćaju Gavranović i Petković. 

od 75. Sandro Kulenović (-) - Premalo zaigrao za ocjenu...

Idi na 24sata

Komentari 36

  • sitnozubi 08.07.2021.

    najlošija karika u dinamu godinama nije ni za nk Podsused pa posli tekme u HIK (Hrvoje i Krešo) na športski špricer...

  • 08.07.2021.

    Rekao sam ja da Cop nije za nas klub pa su svi dislikeali kao ja u krivu nisam strucnjak ali ne trebas biti ni strucnjak da znas da igrac koji je imao jednu dobru tekmu u 3 sezone da nije za klub koji svake godine igra LP ili EL

  • 08.07.2021.

    Menalo evo 2031. je jos nije pucao na gol Valura

Komentiraj...
Vidi sve komentare