Obavijesti

Sport

Komentari 36

Ademi i Majer vukli su Dinamo, nevjerojatne greške Stojanovića i Lauritsena vratile Valur u igru

Ademi i Majer vukli su Dinamo, nevjerojatne greške Stojanovića i Lauritsena vratile Valur u igru

Arijan Ademi bio je najbolji pojedinac susreta, od pričuva se najviše svidio Lirim Kastrati, a povratkom reprezentativaca u budućnosti će biti puno manje prilika za igrače koji protiv ovakvih suparnika ne daju više...

VIDEO

Dinamo je s 3-2 svladao Valur, iako su Zagrepčani prema prikazanom zaslužili puno više od minimalne pobjede. Islanđani su s dva gola u posljednjim minutama vratili neizvjesnost u ovaj dvoboj, a pogledajmo kako su na europskom debiju u novoj sezoni igrali nogometaši Dinama...

Dečki, ovo je moralo biti bolje! Dinamo je puno bolja momčad, ali neki već sada gube kredite...
Dečki, ovo je moralo biti bolje! Dinamo je puno bolja momčad, ali neki već sada gube kredite...

Danijel Zagorac (6) - Imao jednu ozbiljniju intervenciju, u drugom dijelu obranio dobar pokušaj Omarssona. I odmah se s tribina začulo 'javi se'. I onda je u finišu dvaput kapitulirao, a za ništa nije kriv. Dapače, čak je i obranio penal Sigurdssonu.

Pokretanje videa...

DInamo predstavio nove dresove VIDEO

Petar Stojanović (5,5) - Bez ikakvih problema se nosio s hitronogim Tryggvasonom, ali nije imao previše napadačkih izleta. Ipak, u finišu utakmice bespotrebno je skrivio najstrožu kaznu, nesmotrenim potezom vratio je Islanđane u igru.

Rasmus Lauritsen (5) - Ovakve utakmice stasiti Danac uspješno odrađuje i s "pola gasa", napadači Valura za njega nisu predstavljali apsolutno nikakvu opasnost. No, u samoj završnici utakmice napravio je nevjerojatnu pogrešku, praktički asistirao Adolphssonu za konačnih 3-2.

Kevin Theophile-Catherine (6) - Theophile protiv Valura imao puno potrebe za defenzivnim reakcijama, ali bio je puno agresivniji od Lauritsena, napravio nekoliko nepotrebnih prekršaja u opasnoj zoni iz kojih su Islanđani centaršutevima pokušavali iznenaditi "modre". Golovi Valura ne idu na njegovu dušu.

Drama na Maksimiru: Dinamo skoro ispustio sigurnu pobjedu
Drama na Maksimiru: Dinamo skoro ispustio sigurnu pobjedu

Daniel Štefulj (6) - Upisao službeni debi u dresu Dinama, imao dosta napadačkih akcija. Još se nije potpuno opustio među "modrima", ali je zadovoljio. Jednom s lijeve strane pripremio zicer Čopu, u nastavku te akcije Dinamo je dobio penal. Dosta ofenzivniji od Stojanovića, a pokazao kako može i zaprijetiti iz daljine.

 

Kristijan Jakić (7) - Jedan od rijetkih kojima nije smetala nesnosna vrućina u Maksimiru, pošteno odradio svoju minutažu i nizao kilometre. Prilično čvrsta karika Damira Krznara u sredini terena. Čim je zamijenjen, Dinamo se "raspao" u sredini terena.

od 85. Martin Baturina (-) - Zaigrao u finišu utakmice, nedovoljno za ocjenu.

Lovro Majer (7,5) - Opet zaigrao na desnoj strani veznoga reda, pa je puno manje bio u kontaktu s loptom nego što nas je na to navikao. Opet, asistirao za gol Ademija, zabio iz penala, pogodio gredu krajem prvog dijela, a onda dao sjajnu loptu za Kastratija za 3-0. Znači, kao i prošle sezone - učinkovit.

Utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Valur

od 75. Marko Tolić (-) - Zaigrao posljednjih 15-ak minuta, s nekoliko poteza pokazao klasu...

Josip Mišić (7) - Miran, siguran i čvrst u sredini terena, Dinamu donosi stabilnost. U prvom dijelu jednim sjajnim dodavanjem izbacio Menala "jedan na jedan" sa suparničkim golmanom, pretrpio i nekoliko žešćih udaraca.

od 59. Lirim Kastrati (6,5) - I on je svoju minutažu sasvim solidno iskoristio, pripremio lijepu priliku Stojanoviću, asistirao za drugi gol Ademija. Rastrčao se po desnoj strani, nastavio s dobrom formom koju je prikazao u pripremama. 

Arijan Ademi (7,5) - Kapetan je prvi otključao bravu Islanđana, zabio u ranoj fazi utakmice, tako odveo dvoboj na mlin Dinama. Igrao puno ofenzivnije nego u ozbiljnijim europskim utakmicama, često bio i najbliži napadaču Duji Čopu. Brzo poslije gola lijepo pripremio zicer za Čopa, ovaj nije bio precizan. I u nastavku je vukao Dinamo, zabio i za 3-0. Opet, na koncu promašio penal, tako vratio Islanđane u igru.

Luka Menalo (6) - Razigran i rastrčan, ali nekonkretan. Promašio jednu veliku prigodu u prvom dijelu, iz takvih situacija mora pogađati. Igrao dosta opušteno, pokušavao suparniku prodavati pete i "tunele", tu ipak nije bio dovoljno uspješan. U situacijama kada u momčadi nema Oršića, protiv ovakvih suparnika mora dati više.

Utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Valur

od 59. Mario Ćuže (6) - Nije bio opasan poput Menala po lijevoj strani, istaknuo se tek jednim okomitim prodorom. Tijekom priprema je davao puno više, a tako će morati i dalje želi li ostati dio prve momčadi Dinama. 

Duje Čop (6,5) - Vratio se u Maksimir, no u povratničkom nastupu nije zabio. A mogao je, pa i dva puta. Promašio velike prigode poslije dodavanja Ademija i Štefulja, onda izborio penal, pa i pametno tijelom blokirao suparničkog braniča kod pogotka Ademija za 3-0. No, od njega se očekuju golovi, ubrzo se vraćaju Gavranović i Petković. 

od 75. Sandro Kulenović (-) - Premalo zaigrao za ocjenu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram