Obavijesti

Sport

Komentari 308

Drama na Maksimiru: Dinamo skoro ispustio sigurnu pobjedu

Drama na Maksimiru: Dinamo skoro ispustio sigurnu pobjedu

Činilo se bez previše muke... Dinamo je imao uvjerljivih 3-0 do 88. minute. A onda je Valur smanjio, a potom Lauritsen teško kiksao iz čega je pao i drugi. Sreća pa više nema gola u gostima

U prvom susretu prvog pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio islandskog prvaka Valur 3-2 primivši dva gola u posljednjim minutama susreta.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo predstavio nove dresove

Pokretanje videa...

DInamo predstavio nove dresove VIDEO

Dinamo je imao 3-0 i penal u 82. minuti kojeg Ademi nije realizirao nakon čega je uslijedio šok. U samoj završnici susreta gosti su zabili dva gola i potpuno zakomplicirali situaciju uoči uzvrata koji je idući tjedan.

Dinamo nikada ovako rano nije počeo europsku sezonu, a protiv Islanđana bio je oslabljen neigranjem najboljih igrača koji su dobili slobodno zbog nastupa na Europskom prvenstvu.

Nakon visemjesečne pauze na Maksimir su se vratili i navijači. Na stadion su mogli samo oni s covid potvrdom, a bilo je službeno 1048 gledatelja.

Damir Krznar je na teren poslao sastav: Zagorac na golu, stoperi su bili Lauritsen i Theophile-Catherine, desno Stojanović, a lijevo Štefulj. U vezi su igrali Ademi, Mišić, i Jakić, na krilima Majer i Menalo, a u napadu je od prve minute igrao Čop.

Međutim, i u "šarenom sastavu" Dinamo nije imao problema protiv islandskog prvaka. "Plavi" su od prve minute dominirali i mogli daleko uvjerljivije slaviti.

Dinamo je poveo već u osmoj minuti. Majer je ubacio iz kornera, a Ademi primirio loptu prsima i potom zabio za 1-0. U 15. minuti sjajnu priliku je imao Duje Čop, no pucao je ravno u islandskog golmana.

Četiri minute kasnije u izglednoj prilici je bio i Menalo, no njegov udarac je uspio blokirati gostujući branič.

U 42. minuti Dinamo je stigao i do drugog gola. Hedlund je srušio Čopa skrivivši penal koji je Majer sigurno realizirao.

Na otvaranju drugog dijela ritam igre je malo pao, no u 72. minuti je sijevnula Dinamova kontra. Majer je sjajno proigrao Kastratija na desnoj strani, ova je sjurio prema kaznenom prostoru poslavši loptu na drugu stranu gdje je natrčao Ademi i pogodio za 3-0.

Najbolju priliku gosti su imali u 79. minuti, Adolphsson je opasno zaprijetio, no Zagorac je odlično reagirao.

Najbolji igrač utakmice Arijan Ademi u 82. minuti je mogao upisati i hat-trick, no nije uspio realizirati penal. Slabo je pucao i Hannes Halldorsson je zaustavio njegov udarac.

Pet minuta kasnije penal su dobili i gosti. Stojanović je oborio Tryggvasona, a kosovski sudac Nuza pokazao na bijelu točku. Zagorac je obranio udarac Sigurdssonu, no gostujući napadač je pospremio odbijanac u mrežu.

Samo dvije minute kasnije Valur je zabio i drugi gol smanjivši na 2-3. Gosti su iskoristili veliku pogrešku Lauritsena koji je želio ispucati loptu, no pogodio je sam sebe u glavu gurnuvši loptu prema Adolphssonu koji je prebacio istrčalog Zagorca za 3-2.

Uzvratni susret je 13. srpnja u Reykjaviku, a "plavi" će u slučaju prolaza u drugom pretkolu igrati protiv ciparske Omonije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. PRETKOLO LIGE PRVAKA 19:00 sati , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
Ademi 8', 72', Majer 41'
3 : 2
Valur
Sigurdsson 88', Adolphsson 90'
Sortiranje događaja

KRAJ!

Trebala je to biti mirna i sigurna pobjeda, ali zašto jednostavno kada može dramatično. Plavi su mirno privodili utakmicu kraju, a onda je u 88. minuti Sigurdsson pogodio iz penala nakon što ga je skrivio Stojanović.

Kao da tu nedaćama nije bilo dosta, Lauritsen je nekoliko trenutaka kasnije nevjerojatno kiksao pa glavom poslužio Adolphssona, a ovaj sigurno pogodio za 3-2.

Bio je to tek peti udarac gostiju na utakmici u kojoj su praktički većinu vremena bili nevidljivi.

Dinamo je na koncu spašavao glavu, ali ipak stigao do pobjede uoči uzvrata u Reykjaviku.

Igrat će se pet minuta nadoknade.

90'

NEVJEROJATNO!

Spetljao se Lauritsen i umjesto da je ispucao loptu pogodio je sam sebe u glavi pa gurnuo u šansu Adolphssona, koji pogađa i smanjuje vodstvo Dinama na 3-2! Što su sada dinamovci napravili sami sebi...

Umjesto da su sigurno otišli na 4-0, Valur se vratio iz mrtvih i sada, nevjerojatno, može doći i do poravnanja.

88'

GOL! 

Zagorac je prvo obranio penal Sigurdssonu, a onda je iz odbijanca ipak primio gol. Valur je smanjio prednost.

87'

PENAL ZA VALUR!

Stojanović je neoprezno startao nad Tryggvassonom i kosovski sudac nije dvojio ni sekunde.

Komentari 308