To je to što me zanima!

Adrianov Flamengo nakon drame osvojio prvenstvo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U dramatičnoj završnici brazilskog prvenstva, najpopularniji brazilski klub osvojio je šesti naslov prvaka. U zadnjem kolu pobijedili su Gremio 2-1...
Vidi originalni članak

Dva kola prije kraja Sao Paulo je imao komfornu situaciju na prvom mjestu. Dva boda prednosti pred Flamengom, Internacionalom i Palmeirasom te dvije lagane utakmice do kraja prvenstva. No trostruki uzastopni prvaci potpuno neočekivano su prije tjedan dana izgubili kod nezainteresiranog Goiasa 4-2 i prepustili vrh Flamengu.
Najpopularniji brazilski klub tako je dobio priliku da u posljednjem kolu na Maracani protiv Gremia osigura šesti naslov prvaka.
Od 35 milijuna navijača, koliko ih Flamengo ima, njih samo 85.000 našlo je mjesto na legendarnom stadionu, no u 21. minuti Maracanom je zavladao muk.
Gremio je u jednom od samo nekoliko prelaska na protivničku polovicu zabio gol no protiv nabrijanih domaćina i rijetko viđene amotsfere, koju je stvorila Flamengova "Torcide Jovem" jednostavno nije imao šanse.
Do poluvremena je bilo 1-1 i u tom trenutku na prvom mjestu bio je Internacional, koji je "natrpao" Santo Andre 4-1.
Flamengo je u nastavku potpuno stisnuo goste, izveo čak 14 kornera, a 15. je bio sretan. Nabacio je Srbin Dejan Petković, a gol vrijedan naslova u 70. minuti zabio je 34-godišnji stoper Ronaldo Angelim. Posljednji gol zabio je prije više od godinu dana, a sada je donio naslov svojoj momčadi.
Sudac je dvadesetak minuta kasnije odsvirao kraj, a Adriano se okrenuo prema navijačima i zaplakao. Sjajnog napadača odbacili su u Europ. Prigrlio ga je klub u kojem je počeo karijeru, a on mu se odužio na najbolji način. Zabio je 19 golova (prvi strijelac lige s Tardellijem iz Atleticom iz Mineira) i nakon sedamnaest godina donio Flamengu toliko iščekivani naslov prvaka.
- Ne mogu vam to opisati. Nakon svega što sam prošao, ovako završiti sezonu...ma ne mogu ni pričati - kroz suze je govorio Adriano, nakon posljednje utakmice za Flamengo, dok se Maracanom razvijao ogromni transparent s njegovim likom i brojem 10.
Bila je to njegova posljednja utakmica u dresu Flamenga. Najavio je povratak u Europu, a s ovakvim referencama, nema sumnje da će se za njega ponovno otimati najjači klubovi.
Nakon devet godina i naslova Vasca da Game, u Rio de Janeiru se opet slavi nogometna titula. No ove noći grad će biti obojan u crveno-crno...

BRAZILSKA SERIE A:
Sao Paulo – Sport Recife 4-0
Santos – Cruzeiro 1-2
Gremio Barueri – Atletico Paranaense 0-0
Coritiba – Fluminense 1-1
Internacional – Santo Andre 4-1
Flamengo – Gremio 2-1
Vitoria Bahia – Goias 2-2
Botafogo – Palmeiras 2-1

TABLICA:
1. Flamengo 67, 2. Internacional 65, 3. Palmeiras 65, 4. Sao Paulo 65, 5. Cruzeiro 62...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • the.king 07.12.2009.

    A nitko nije spomenuo da Palmeiras ima 65 bod.i poraz.U slučaju da su pobjedili imali bi 68.

  • JAX 07.12.2009.

    bravo plamenci

  • vlado bud 07.12.2009.

    bravo Rambo Petkovicu MVP LIGE!cestitke od sveg srca

Komentiraj...
Vidi sve komentare