To je to što me zanima!

Ajax je muljao i oko transfera Šutala?! Menadžeru ni centa...

U pregovorima se navodno zaobišlo Marina Bulu koji brine o Šutalovoj karijeri od početka. Posao je bio vrijedan 21 milijun eura
Vidi originalni članak

Nedavno smijenjeni sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat (50) ponovno je glavna tema nizozemskih medija. Prije nekoliko dana zakotrljala se priča da je Mislintat prilikom transfera Borne Sose iz Stuttgarta surađivao s menadžerom koji ima udio u njegovoj tvrtki. Nizozemski NRC sada otkriva kako je Mislintat muljao i u transferu Josipa Šutala (23) iz Dinama.

DE KLASSIEKER Najveći derbi u Nizozemskoj završio tri dana nakon početka utakmice. Ajax teško poražen

Podsjećamo, Ajax je Šutala Dinamu platio 21 milijun eura, a NRC tvrdi kako se Mislintat nije držao procedure. On nije kontaktirao Šutalovog menadžera Marina Bulu koji brine o njegovoj karijeri od početka. Kako doznaju 24sata, ta priča je istinita.

U papirima tako stoji da su pregovorima oko transfera sudjelovali Zdenko Ostojić i Marco Lichtsteiner, a Lichtsteiner je već ranije surađivao s Mislintatom na transferima.

Marino Bule doveo je Šutala iz Čapljine u Dinamo, pregovarao i oko posudbe u Istri, a od ovog posla nije dobio ni cent.

- Ajaxov direktor došao je 3. kolovoza u Zagreb na pregovore s Dinamom, što se inače radi telefonski ili preko predstavnika. Dva tjedna kasnije dogovorio je transfer s time da se Bule uopće nije čuo s igračem, a ni Ajax ni Dinamo ga nisu kontaktirali - piše NRC.

PREKINUTA UTAKMICA VIDEO Drama na susretu Ajaxa: Golman kritično nakon sudara, potreseni igrači su zaplakali

Prema Ajaxovu statutu, sukob interesa je strogo zabranjen i sportski direktor nije smio sudjelovati u takvom poslu. To je bio slučaj u dovođenju Borne Sose, a izgleda da je Mislintat u dovođenju Šutala prekršio još jedno pravilo.

Kriza u klupskoj politici prelila se i na igru Ajaxa. Pet utakmica za redom ne znaju za pobjedu i nalaze se na 15. mjestu. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Baloteli 02.10.2023.

    Bas cudno za dinamo

  • Pobotchnick Leeyoobo 02.10.2023.

    Tako je i ajduk smuljao kad nisu platili Juranovića ni Dubravi ni agentu.

  • danijel23 02.10.2023.

    Kakve ima dinamo veze s time, to je ajaxova greska i problem, na dinamu je da je dogovorio s ajaxom izlaznu cijenu a dalje ajax trebao menadzeru javiti, i naravno isplatiti bonus prema menadžeru, dinamo s time nema nista

Komentiraj...
Vidi sve komentare