To je to što me zanima!

Ajax u zoni ispadanja, legenda bez dlake na jeziku: 'Patetično, mi iz studija bi mogli s njima'

Igrači koji su sada kandidati za ispadanje trebaju s ovakvim proračunom biti prvaci s dva prsta u nosu, Krivi su igrači na terenu koji ne pokazuju ništa
Vidi originalni članak

Kao da gledam raketnu znanost, komentirao je legendarni nizozemski nogometaš i voditelj Rafael Van der Vaart (40) nakon što je nizozemski velikan Ajax izgubio na gostovanju od Utrechta 4-3.

POGLEDAJTE VIDEO: Neredi kod stadiona Ajaxa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ajax se nalazi u zoni ispadanja nakon devet kola nizozemskog prvenstva sa samo pet osvojenih boda u sedam utakmica (imaju dvije utakmice zaostatka). Situacija je daleko od idealne u klubu koji je čak 36 puta osvojio nizozemsku ligu i četiri puta bio prvak Europe.

A ovo ljeto su se Ajaxu pridružili hrvatski nogometaši Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić. Šutalo je odigrao cijelu utakmicu, dok je Borna Sosa izašao u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, ali je i asistirao za dva gola. Situacija nije dobra, a to je u emisiji Planet Voetball istaknuo voditelj van der Vaart.

NOVI PORAZ AJAXA Sosa upisao dvije asistencije, sudac dvaput prekidao susret zbog plastičnih čaša na terenu

- Ovaj Ajax meni igra nogomet... Neke stvari ne mogu se ni scenarijem opisati. Imam osjećaj da bi i mi ovdje iz studija mogli igrati s njima. Ovo više nije Ajax kakvog poznajemo generacijama - rekao je van der Vaart, pa je dao pesimističnu prognozu...

- Da, može vam ovo zvučati patetično, ali ovakav Ajax u ovome je trenutku kandidat za ispadanje. To je tužno, ali je tako - rekao je.

KAPETANOVA REAKCIJA Modrić o kiksu i pogrešci Livija: Odavno nismo odigrali lošije! Sosa: U Ajaxu je strka i panika

Ajax je protiv Utrechta preokrenuo zaostatak od 2-0 na 2-3, Sosa je pomogao s dvije asistencije, no domaći sastav je golovima u 71. i 90. minuti slomio Ajax.

Van der Vaart smatra kako problem nije u treneru. Bio je vrlo žestok u odgovoru Pierreu van Hooijdonk.

'BRANIČI SU ŽRTVE' Napokon je netko stao u obranu Hrvata: 'On je samo pokazatelj neuigranosti ove momčadi...'

- Besmislica! To je j**ena momčad i ti j**eni igrači koji su sada kandidati za ispadanje trebaju s ovakvim proračunom biti prvaci s dva prsta u nosu. Trener to mora moći učiniti. Nije Steijn ništa kriv. Krivi su igrači na terenu koji ne pokazuju ništa - kazao je van der Vaart.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Palmanova 23.10.2023.

    van Hooijdonk je subjektivan jer mu je sin Sidney igrao za NAC a trener mu je bio bas Steijn koji mu je sina drzao na klupi,sto Pierre nije zelio,a isti Pierre je tad bio u NAC-u u direkciji kluba.nedavno je optuzio Steijna da je primao novac na crno,a nije imao dokaza za to,zato su ga izbacili s tv-a nakon cega se ispricao Steijnu,pa su ga vratili na tv.

  • Palmanova 23.10.2023.

    sad idu kod Brightona a onda slijedi gostovanje kod PSV koji ce ih nabit 5-0 .dobro imaju 3 boda protiv RKC ,to se igra jos 10 minuta.Ajax,FC Basel na zadnjem(!) mjestu pred ''ispadanjem'' i Dinamo ne znas ko igra smjesniji nogomet

  • Pierinho98 23.10.2023.

    Tako je prosle godine Sneijder pljuvao po Tadicu da je glavni krivac,ove godine opet katastrofa situacija sad ce bit krivi Šutalo,Sosa ,Medic…

Komentiraj...
Vidi sve komentare