Obavijesti

Sport

Komentari 78

Modrić o kiksu i pogrešci Livija: Odavno nismo odigrali lošije! Sosa: U Ajaxu je strka i panika

Modrić o kiksu i pogrešci Livija: Odavno nismo odigrali lošije! Sosa: U Ajaxu je strka i panika

Nekakav mix krivih dodavanja, nesretnih situacija i neforsiranih pogrešaka. Kada se to sve skupa zbroji, na kraju primiš nesretan gol i izgubiš utakmicu, rekao je Borna Sosa

VIDEO

Luka Modrić kritizirao je igru Hrvatske nakon poraza od Turske u Osijeku, prvoga domaćeg poraza "vatrenih" u povijesti kvalifikacija za europsko prvenstvo u 38. utakmici.

- Nismo očekivali ovaj poraz, definitivno nas je malo uzdrmao, ali zasluženo su pobijedili, igrali puno bolje. Mi smo bili dosta loši, odavno nismo lošiju utakmicu odigrali, pogotovo prvo poluvrijeme. Ali dobro, što je tu je. I dalje imamo sve u svojim rukama, ovisimo o sebi. Moramo se dignuti, rekuperirati za iduću utakmicu i odigrati puno bolje - rekao je kapetan.

Pokretanje videa...

Hrvatska - Turska 0-1 00:44

Kako je vidio primljeni gol i grešku kod istrčavanja Dominika Livakovića?

- Pa dobro, ne treba nikoga kriviti. Gol se dogodio kako se dogodio, dio igre su i greške. Livi je prije toga obranio tri fenomenalne njihove šanse. Jednostavno, taj gol je splet jedne greške. Ali ništa, idemo dalje. Moramo se dobro odmoriti i pripremiti za Wales jer je ta utakmica ključ. Svaka je ključ, bila je i ova danas. Jednostavno, nismo bili pravi. Treba vidjeti zašto je to tako bilo i spremiti se za Wales - rekao je Luka.

Jesu li nas Turci čime iznenadili?

- Ne, znali smo da su kvalitetna momčad, što su pokazali i u prvoj utakmici u Turskoj. Ali mi nismo bili pravi. Pogotovo prvo poluvrijeme, u drugom smo se digli i imali neke šanse, ali sve je to bilo, onako... Dosta neorganizirano. Ali ne treba previše dramiti oko toga, nekad se i to dogodi. Treba priznati protivniku da je bio bolji, idemo dalje. Trebamo odigrati puno bolju utakmicu i ići na pobjedu tamo.

Kako u nedjelju u Cardiffu?

- Nemam što pametno reći nego da se moramo pametno pripremiti za Wales ako želimo doći do pozitivnog rezultata. Nema panike, i dalje ovisimo o sebi. Naravno, teške utakmice imamo, pogotovo ova u Walesu jer nemamo više prava na kiks. Morat ćemo puno bolji nego večeras. Neće igrati nikakvu ulogu što su oni sad imali prijateljsku utakmicu.

Sosa: Falilo nam je mirnoće...

Borna Sosa ušao je u nastavku umjesto Borne Barišića.

- Izgledali su bolje i organiziranije. Novi trener, novi sustav... Izašli su na teren s velikim samopouzdanjem, a mi nismo izašli kako smo planirali. Nekakav mix krivih dodavanja, nesretnih situacija i neforsiranih pogrešaka. Kada se to sve skupa zbroji, na kraju primiš nesretan gol i izgubiš utakmicu. To je nogomet, dogodi se i nama. Smatram da smo u zadnjih pet, šest utakmica bili na najvišem nivou i znamo što nam je činiti u nedjelju - rekao je Sosa.

Gdje je bio problem?

- Imali smo problema s dubinskim loptama. Zato smo i primili gol. Nije da su oni u nekim segmentima igre dominirali, nego jednostavno nama je falilo mirnoće u pasu. Falilo nam je mirnoće u zadnjoj trećini, pogotovo jer smo imali dosta poluopasnih situacija u kojima je falilo samo to nešto malo da se odradi. Kažem, nismo bili na nivou na kakvom Hrvatska inače jest.

Kako sada u Wales?

- Nije ugodna situacija, ali mi i dalje imamo dobru situaciju. Imamo utakmicu manje i isto bodova, odnosno imamo tri boda manje od Turske, ali imamo bolji međusobni omjer s njima. Hrvatska je u puno teških situacija pokazala što zna i ne sumnjam da će tako biti i u nedjelju. 

Kakva je situacija u Ajaxu, zašto ste upali u krizu?

- Ja i dalje smatram da je Ajax dobar potez za mene i Šutala. Dogodila se ta strka i panika koja je rezultirala lošim rezultatima. To je veliki klub koji će se stabilizirati. Sada je puno novih igrača, ali jako kvalitetnih igrača. Fali nam da uhvatimo mali ritam, pobijedimo nekoliko utakmica zaredom. Da i ovi mladi igrači dobiju samopouzdanja, da se strukturiramo i sve će biti okej - zaključio je Sosa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...