To je to što me zanima!

Ako pobijedimo Rusiju u 1/4 finala igrat ćemo s Grčkom...

S Grcima smo posljednji put na EuroBasketu igrali u skupini u Zagrebu 2015. Tad nas je razbio Spanoulis sa 16 koševa i šest asistencija, no srećom, ako ćemo igrati protiv Grka, njega više nema
Vidi originalni članak

Košarkaši Grčke pobijedili su reprezentativce Litve 77-64 u osmini finala EuroBasketa i plasirali se u četvrtfinale gdje će igrati protiv naše reprezentacije ako Hrvatska u nedjelju navečer pobijedi Rusiju.

Kod Grka je najbolji bio Sloukas s 21 poenom, 5 skokova i 4 asistencije, a odmah do njega odličan je bio i Calathes s 14 poena i 6 asistencija. Najbolji u redovima Litve bili su Kuzminskas s 20 poena i 5 skokova te Valančiunas s 13 poena i 15 skokova.

Može se reći da su Grci dosta sretno stigli do četvrtfinala pošto su u grupi upisali samo dvije pobjede i u nokaut fazu prošli kao četvrtoplasirani. Imali su samo dvije pobjede - protiv Poljske i Islanda koji su se oprostili odmah na početku - a gubili su od Francuske, Finske i Slovenije.

No, današnjom utakmicom pokazalo se da je ovdje ipak riječ o ozbiljnoj reprezentaciji. Grci više nemaju Spanoulisa, ali tu su Sloukas, Calathes, Bourousis, Printezis, Papanikolau, Mantzaris... Još da je tu ozlijeđeni Giannis Antetokounmpo gdje bi im bio kraj.

S Grcima smo posljednji put na EuroBasketu igrali u skupini u Zagrebu 2015. Tad nas je razbio Spanoulis sa 16 koševa i šest asistencija, no srećom, ako ćemo igrati protiv Grka, njega više nema.

Zadnju medalju na EuroBasketu osvojili su 2009. Bilo je to Poljskoj, a okitili su se brončanom medaljom. Posljednje zlato uzeli su 2005. kada su u finalu dobili Njemačku.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Anonimus2017 10.09.2017.

    Zbog našeg mentaliteta i sklonosti podcjenjivanju protivnika stavimo naglasak na riječ ako

  • precko 09.09.2017.

    Pobjeda lagana nasih. Saric i Babo rjesavaju to

  • mesuney 09.09.2017.

    Trebamo mi Rusiju dobiti, mozda smo favoriti, ali mislim da je danasnji dan dokazao sto znaci knock out faza, ukrajina i mađarska su tu jedine momčadi protiv koji se može upisati pobjeda, ja ne bi ni Crnu Goru otpisao

Komentiraj...
Vidi sve komentare