To je to što me zanima!

Alilović i Sulić neće se boriti za titulu: Kiel u finalu Lige prvaka

Prvi finalist Lige prvaka je Kiel, koji je u Kölnu pobijedio Veszprem 29-26 u prvoj polufinalnoj utakmici Final Foura. Sulić je zabio dva, a Alilović je skupio 13 obrana
Vidi originalni članak

Rukometaši Kiela borit će se za naslov europskog prvaka nakon što su u polufinalu Final Foura u Kölnu pobijedili Veszprem 29-26. Njemačka momčad prvi je sudionik nedjeljnog finala, a nakon uzbudljive borbe do samog kraja, izborili su svoje sedmo finale uskrativši ga hrvatskim rukometašima Mirku Aliloviću i Renatu Suliću.

Veszprem nije uspio razbiti dominaciju španjolskih i njemačkih klubova, koji zadnjih 20 godina osvajaju Ligu prvaka, iako su bili u igri do kraja utakmice.

Mađari su imali vodstvo u prvom poluvremenu od tri gola preko Sulića, koji je zabio za 11-8. No Kiel se brzo vratio izjednačivši na 11-11 da bi se na poluvrijeme otišlo s 13-13. U nastavku Nijemci su u 38. minuti napravili seriju 4-0 za vodstvo 19-16, Veszprem se u nekoliko navrata vraćao s golom zaostatka, no ipak u završnici nije uspio preokrenuti.

Kod pobjednika najefikasniji je bio Palmarsson sa sedam golova, a Sigurdsson sa šest. Kod Veszprema Ilić je zabio pet golova, Sulić je zabio dva (dobio je i crveni karton), a Alilović je obranio 13 udaraca.

Kiel će se za četvrti europski naslov boriti protiv pobjednika drugog polufinala između Barcelone i Flensburga, koji igraju u 18 sati.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • strmi007 31.05.2014.

    ne ide barcu ove godiune

  • torca-1950 31.05.2014.

    kiel je trenutno najjači

  • kecman7 31.05.2014.

    Svejedno je bilo tko ce zavrsiti u finalu Kiel ili Veszprem kada ce Barcelona osvojiti. Ipak su ove godine najbolji, imaju dream team ( Šarić-Šterbik,Lazarov,Karabatić,Rutenka,Sorhaindo,Tomas,Entrerrios..)

Komentiraj...
Vidi sve komentare