To je to što me zanima!

Štrlek najbolje lijevo krilo Eura, Jakov Gojun najbolji obrambeni

U samo 40 sati glasovanja, više od 10 000 navijača glasalo je za najdraže igrače. Dva igrača iz najbolje momčadi EHF EURO 2016 dio su i ove momčadi, ali ima i nekih iznenađenja
Vidi originalni članak

Izabrani su najbolji igrači Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj, a malo je reći da su se uz očekivana imena u izboru najboljih našla i neka iznenađenja!

All-star momčad turnira ovoga puta ima članove šest reprezentacija, a EHF je popis objavio nekoliko sati uoči finala Eura. 

Dvoje finalista, Španjolska i Švedska, zauzele su tri mjesta u najboljoj momčadi prvenstva, a skandinavska momčad ima i MVP-a - Jima Gottfridssona.

U samo 40 sati glasovanja, više od 10 000 navijača glasalo je za najdraže igrače, što je bilo 40 posto finalnog rezultata, a glas panela stručnjaka iznosio je 60 posto.

Dva igrača iz najbolje momčadi EHF EURO 2016 dio su i ove momčadi, ali ima i nekih iznenađenja.

Golman: Vincent Gerard (FRA)

31-godišnji igrač Montpelliera bio je favorit navijača, a zahvaljujući 19 obrana protiv Švedske, postao je jedan od tema razgovora cijelog natjecanja. Preuzevši palicu od Thierryja Omeyera, Gerard je uspio pružiti Francuskoj potporu kakvu su trebali.

Lijevo krilo: Manuel Štrlek (CRO)

Domaćini su razočarali svoje vjerne navijače zbog propuštanja polufinala, ali Manuel Štrlek bio je konstantan tijekom cijelog natjecanja. 29-godišnji igrač Kielcea postigao je 29 golova tijekom natjecanja, a promašio je samo jedan u glavnoj fazi.

Lijevi vanjski: Mikkel Hansen (DEN)

Danski lijevi vanjski jedan je od najpopularnijih igrača među navijačima, a njegovih 12 golova protiv Švedske donijeli su mu mjesto u All-star timu na proteklim natjecanjima. Hansen se borio sa ozljedom koljena na EHF EURO 2018, ali upisao je 41 pogodak u sedam utakmica.

Srednji vanjski: Sander Sagosen (NOR)

Norveška se nije uspjela kvalificirati u polufinale, ali Sagosen je dospio u All-star tim, zahvaljujući tome što je bio ključan za uspjeh svoje momčadi. Norveški srednji vanjski postigao je 32 gola i asistirao 38 puta, ostvarivši 70 od 191 golova na turniru, odnosno 36,6 posto.

Kružni igrač: Jesper Nielsen (SWE)

Nielsen nije prirodni strijelac, ali jedan je od najboljih prijetnji na liniji, kao i obrani. Kružni igrač bio je ključan svojoj momčadi, igrajući 343 minute za Švedsku do finala.

Desni vanjski: Alex Dujshebaev (ESP)

Španjolska nije iznenadila u napadu, ali Alex Dujshebaev zarađivao je pljesak iz utakmice u utakmicu zahvaljujući ključnim golovima u krucijalnim trenucima. 25-godišnjak je zabio 22 gola za Španjolsku u sedam utakmica.

Desno krilo: Ferran Sole (ESP)

Ništa nije teže nego imati uspješan debi na EHF EURO, ali krilo koje igra za Toulouse je uspio upravo u tome. Sole je i najbolji strijelac Španjolske, uključujući nekoliko golova s pozicije desnog vanjskog.

Obrambeni igrač: Jakov Gojun (CRO)

31-godišnji igrač Füchse Berlina igrao je samo u obrani Hrvatske i ostvario osam blokova u šest utakmica. Visok 204 cm, prototip je specijalista za obranu.

MVP: Jim Gottfridsson (SWE)

Gottfridsson ima samo 25 godina, ali istinska je prijetnja u duelima. Zabio je 27 golova za Švedsku te postigao 23 asistencije. Švedski srednji vanjski ključan je svojoj momčadi, služeći suigračima sjajnim pasovima te držeći obranu u neizvjesnosti od sljedećeg udarca, piše EHF.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • nogometas05 29.01.2018.

    Dushebajev je promasaj, trebao je biti Danac ili Šveđanin, ne pratim tolioo dobro pa se ne mogu sjetiti imena, nadopunite me slobodno...

  • realan007 29.01.2018.

    Manuel primjer kako bi trebao izgledati svaki sportaš!

  • lunaa 28.01.2018.

    Štrlek zasluzenooo! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare