To je to što me zanima!

Amerikanci izbacili Srbe, u finalu ih čeka Mađarska

Vaterpolisti SAD-a su uvjerljivo 10-5 pobijedili Srbiju i otišli u finale Olimpijskih igara, u kojem će igrati protiv Mađarske. Crna Gora je 'pala' 11-9
Vidi originalni članak

Ipak ima pravde, balkansko vaterpolsko finale neće se dogoditi u Pekingu. Dan nakon što je Andrija Prlainović priznao da je Srbija pustila Italiji u zadnjem kolu skupine, sve im se vratilo. Gotovo je nevjerojatan tijek utakmice Srbija - SAD, no sve ono što se u te četiri četvrtine događalo dokaz je da "fair play" uvijek pobjeđuje.
Američki golman Moses obranio je 16 od 21 pokušaja vaterpolista Srbije. S druge strane, srpski golmanski dvojac Šefik - Šoro uspio je obraniti jednu jedinu loptu. Aleksandar Šapić i Vanja Udovičić, prve "violine" Srbije, kombinirano su pucali 1-14, prvi 1-9, drugi 0-5. Moses ih je "ubio". Duško Pijetlović je s dva gola jedini bio na razini, ali za finale to je puno premalo.
A Amerikanci su "trpali". Tony Azevedo pogodio je triput, Ryan Bailey oba svoja pokušaja. Američki šut bio je na gotovo 50% (10-21) i za to Srbi nisu imali rješenja. U prvoj četvrtini su se još i držali, u iduće dvije SAD je otišao na dva razlike, a onda dotukao "srpske puštače" u zadnjoj dionici. Čistih 10-5 za finale.
A u finale će i Mađari. U teškoj i neizvjesnoj utakmici dobili su Crnu Goru dva razlike, a presudna je bila treća četvrtina. Kada su se Crnogorci umorili, odmorni Mađari su ubacili u petu brzinu i s 3-0 u tih osam minuta osigurali nedjeljno finale.
Briljirao je Gergely Kiss s tri gola iz pet pokušaja, Norbert Madaras je dodao dva gola. Pomogli su i drugi pa su Mađari uspjeli pokriti neraspoloženog Tamasa Kasasa, koji je promašio šest od sedam svojih šuteva. Janović, Uskoković i Gojković su po dvaput zabijali za Crnu Goru.
U nedjelju će za zlato tako igrati Mađari i Amerikanci. Crnogorci i Srbi su vjerovali u finale, ovi drugi pogotovo, ali u sportu se svako nepoštenje vraća. Vratilo se i njima, "idealan" ždrijeb nije se pokazao takvim. Ratko Rudić je još davno počeo posao sa SAD-om, do danas su već postali ozbiljna momčad...

SAD - SRBIJA 10-5 (3-3, 2-1, 2-1, 3-0)
MAĐARSKA - CRNA GORA 11-9 (3-4, 3-3, 3-0, 2-2)

Idi na 24sata

Komentari 27

  • balun 23.08.2008.

    Admin , kakav Vam je ovo sustav koji dopušta registraciju nicka koji je prethodno baniran? Maknite ovog plagijatora koji blati lik i djelo legendarnog Dell Boy-a!

  • Knight Cross 22.08.2008.

    tak im treba al ove glupe amere ce Mađarska uništit!!!!

  • dusansk 22.08.2008.

    ajde, sad cete moci mirno spavati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare