Obavijesti

Sport

Komentari 27

Amerikanci izbacili Srbe, u finalu ih čeka Mađarska

Amerikanci izbacili Srbe, u finalu ih čeka Mađarska
1

Vaterpolisti SAD-a su uvjerljivo 10-5 pobijedili Srbiju i otišli u finale Olimpijskih igara, u kojem će igrati protiv Mađarske. Crna Gora je 'pala' 11-9

VIDEO

Ipak ima pravde, balkansko vaterpolsko finale neće se dogoditi u Pekingu. Dan nakon što je Andrija Prlainović priznao da je Srbija pustila Italiji u zadnjem kolu skupine, sve im se vratilo. Gotovo je nevjerojatan tijek utakmice Srbija - SAD, no sve ono što se u te četiri četvrtine događalo dokaz je da "fair play" uvijek pobjeđuje.
Američki golman Moses obranio je 16 od 21 pokušaja vaterpolista Srbije. S druge strane, srpski golmanski dvojac Šefik - Šoro uspio je obraniti jednu jedinu loptu. Aleksandar Šapić i Vanja Udovičić, prve "violine" Srbije, kombinirano su pucali 1-14, prvi 1-9, drugi 0-5. Moses ih je "ubio". Duško Pijetlović je s dva gola jedini bio na razini, ali za finale to je puno premalo.
A Amerikanci su "trpali". Tony Azevedo pogodio je triput, Ryan Bailey oba svoja pokušaja. Američki šut bio je na gotovo 50% (10-21) i za to Srbi nisu imali rješenja. U prvoj četvrtini su se još i držali, u iduće dvije SAD je otišao na dva razlike, a onda dotukao "srpske puštače" u zadnjoj dionici. Čistih 10-5 za finale.
A u finale će i Mađari. U teškoj i neizvjesnoj utakmici dobili su Crnu Goru dva razlike, a presudna je bila treća četvrtina. Kada su se Crnogorci umorili, odmorni Mađari su ubacili u petu brzinu i s 3-0 u tih osam minuta osigurali nedjeljno finale.
Briljirao je Gergely Kiss s tri gola iz pet pokušaja, Norbert Madaras je dodao dva gola. Pomogli su i drugi pa su Mađari uspjeli pokriti neraspoloženog Tamasa Kasasa, koji je promašio šest od sedam svojih šuteva. Janović, Uskoković i Gojković su po dvaput zabijali za Crnu Goru.
U nedjelju će za zlato tako igrati Mađari i Amerikanci. Crnogorci i Srbi su vjerovali u finale, ovi drugi pogotovo, ali u sportu se svako nepoštenje vraća. Vratilo se i njima, "idealan" ždrijeb nije se pokazao takvim. Ratko Rudić je još davno počeo posao sa SAD-om, do danas su već postali ozbiljna momčad...

SAD - SRBIJA 10-5 (3-3, 2-1, 2-1, 3-0)
MAĐARSKA - CRNA GORA 11-9 (3-4, 3-3, 3-0, 2-2)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti