To je to što me zanima!

Ana Zaninović i Stipanović najbolji sportaši Splita u 2011.

Aktualna svjetska prvakinja i putnica na Olimpijske igre u London Ana Zaninović proglašena je najboljom sportašicomSplita u izboru posebno sastavljene komisije
Vidi originalni članak

Najboljim sportašima Grada Splita u 2011. godini proglašeni su tekvondoašica Ana Zaninović i jedriličar Tonći Stipanović, a najboljim trenerima Toni Tomas i Jozo Jakelić. Još jedno priznanje stiglo je tako "malim sportovima“ koji su se posljednjih godina uspjeli izboriti za svoje mjesto koje im, s obzirom na to da su dva najtrofejnija ljetna olimpijska sporta, i pripada. Od hrvatske samostalnosti znali su nas često razveseliti pojedinci poput Nikolaja Pešalova, Blanke Vlašić ili obitelji Kostelić, ali lepeza osvajača svjetskih i europskih odličja u ova dva mala sporta zaista je velika.

Tekvondo je s dva olimpijska odličja otišao i korak dalje, a o njegovu razvoju dovoljno govore nagrade i priznanja kojima je ove godine pokorio Hrvatsku. 

Aktualna svjetska prvakinja i putnica na Olimpijske igre u London Ana Zaninović proglašena je najboljom sportašicom Hrvatske u izboru HOO-a, najboljom sportašicom Dalmacije u izboru čitatelja Slobodne Dalmacije te najboljom sportašicom grada Splita u izboru posebno sastavljene komisije. Ujedno je i dobitnica velikog priznanja za MVP Svjetskog prvenstva u Koreji, a sa sestrom Lucijom Zaninović nagrađena je najvišom nagradom koja se u Hrvatskoj može dobiti, državnom nagradom za sport Franjo Bučar.

– Najslađe je u Splitu biti proglašen najboljim – rekla je Ana nakon dodjele još jednog pehara. 

- Ova je nagrada ujedno i velika obveza jer se tek sada treba potvrditi i svojim rezultatima opravdati očekivanja i sva priznanja koja sam dobila posljednjih mjeseci. Split ima puno odličnih sportaša od kojih su mnogi već osigurali nastup na Olimpijskim igrama, od jedriličara, džudaša, Blanke, mene i sestre Lucije. Olimpijske igre su igre iznenađenja, ali vjerujem da ove godine u grad pod Marjanom može doći nekoliko medalja iz Londona.

Toni Tomas izabran je za najboljeg trenera u Hrvatskoj u izboru HOO-a, a proglašen je i najboljim trenerom Splita.

Ivica Kostelić ove je godine često bio u društvu tekvondoaša. Anu, koja mu je društvo pravila na dodjeli najboljih sportaša Hrvatske, zamijenila je svjetska viceprvakinja Marina Sumić s kojom je ponio nagradu za najbolje sportaše Zagreba.

Tekvondo, kojim se u svijetu bavi više od 100 milijuna ljudi u 200 država na svim kontinentima, polako preuzima primat u Hrvatskoj, a nagrade najboljima u Hrvatskoj, Dalmaciji, Zagrebu, Splitu, Kninu, Bjelovaru, Vukovaru, Vinkovcima, Senju, Otočcu  najveći su poticaj za rad u godini u kojoj nas očekuju Europsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Najbolji sportaš Knina brončani je Europljanin Stipe Jarloni, Diana Letica najbolja je sportašica Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Najbolji je mladi sportaš Bjelovarsko-bilogorske županije Luka Horvat, najveće nade Otočca Ivan Majnarić i Andrea Crnić, a Tamara Filipović najbolja mlada sportašica Ličko-senjske županije. Marija Koledić i Martin Divijan Kelava pokorili su Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju, dok svoju nagradu najbolje sportašice Senja tek treba preuzeti Ana Lopac.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • LiLu 29.02.2012.

    sex s njom bi bio ko tornado :)

  • floyd_1 29.02.2012.

    Svaka čast Ana . Čestitam .

Komentiraj...
Vidi sve komentare