Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ana Zaninović i Stipanović najbolji sportaši Splita u 2011.

Ana Zaninović i Stipanović najbolji sportaši Splita u 2011.
1

Aktualna svjetska prvakinja i putnica na Olimpijske igre u London Ana Zaninović proglašena je najboljom sportašicomSplita u izboru posebno sastavljene komisije

VIDEO

Najboljim sportašima Grada Splita u 2011. godini proglašeni su tekvondoašica Ana Zaninović i jedriličar Tonći Stipanović, a najboljim trenerima Toni Tomas i Jozo Jakelić. Još jedno priznanje stiglo je tako "malim sportovima“ koji su se posljednjih godina uspjeli izboriti za svoje mjesto koje im, s obzirom na to da su dva najtrofejnija ljetna olimpijska sporta, i pripada. Od hrvatske samostalnosti znali su nas često razveseliti pojedinci poput Nikolaja Pešalova, Blanke Vlašić ili obitelji Kostelić, ali lepeza osvajača svjetskih i europskih odličja u ova dva mala sporta zaista je velika.

Tekvondo je s dva olimpijska odličja otišao i korak dalje, a o njegovu razvoju dovoljno govore nagrade i priznanja kojima je ove godine pokorio Hrvatsku. 

Aktualna svjetska prvakinja i putnica na Olimpijske igre u London Ana Zaninović proglašena je najboljom sportašicom Hrvatske u izboru HOO-a, najboljom sportašicom Dalmacije u izboru čitatelja Slobodne Dalmacije te najboljom sportašicom grada Splita u izboru posebno sastavljene komisije. Ujedno je i dobitnica velikog priznanja za MVP Svjetskog prvenstva u Koreji, a sa sestrom Lucijom Zaninović nagrađena je najvišom nagradom koja se u Hrvatskoj može dobiti, državnom nagradom za sport Franjo Bučar.

– Najslađe je u Splitu biti proglašen najboljim – rekla je Ana nakon dodjele još jednog pehara. 

- Ova je nagrada ujedno i velika obveza jer se tek sada treba potvrditi i svojim rezultatima opravdati očekivanja i sva priznanja koja sam dobila posljednjih mjeseci. Split ima puno odličnih sportaša od kojih su mnogi već osigurali nastup na Olimpijskim igrama, od jedriličara, džudaša, Blanke, mene i sestre Lucije. Olimpijske igre su igre iznenađenja, ali vjerujem da ove godine u grad pod Marjanom može doći nekoliko medalja iz Londona.

Toni Tomas izabran je za najboljeg trenera u Hrvatskoj u izboru HOO-a, a proglašen je i najboljim trenerom Splita.

Ivica Kostelić ove je godine često bio u društvu tekvondoaša. Anu, koja mu je društvo pravila na dodjeli najboljih sportaša Hrvatske, zamijenila je svjetska viceprvakinja Marina Sumić s kojom je ponio nagradu za najbolje sportaše Zagreba.

Tekvondo, kojim se u svijetu bavi više od 100 milijuna ljudi u 200 država na svim kontinentima, polako preuzima primat u Hrvatskoj, a nagrade najboljima u Hrvatskoj, Dalmaciji, Zagrebu, Splitu, Kninu, Bjelovaru, Vukovaru, Vinkovcima, Senju, Otočcu  najveći su poticaj za rad u godini u kojoj nas očekuju Europsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Najbolji sportaš Knina brončani je Europljanin Stipe Jarloni, Diana Letica najbolja je sportašica Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Najbolji je mladi sportaš Bjelovarsko-bilogorske županije Luka Horvat, najveće nade Otočca Ivan Majnarić i Andrea Crnić, a Tamara Filipović najbolja mlada sportašica Ličko-senjske županije. Marija Koledić i Martin Divijan Kelava pokorili su Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju, dok svoju nagradu najbolje sportašice Senja tek treba preuzeti Ana Lopac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe