To je to što me zanima!

Andy Murray je kao 9-godišnjak preživio masakr u školi! 'Čovjek je s nama sjedio u autobusu...'

Andy se tog 13. svibnja 1996. našao u školi, kada je ušao Thomas Hamilton te počeo pucati. Ubio je 16 djece u dobi od 5 i 6 godina te jednu učiteljicu
Vidi originalni članak

Masakr u beogradskoj školi, u kojem je ubijeno osmero djece i domar, podsjetio je i na traumatično iskustvo koje je proživio legendarni tenisač Andy Murray (35), ali njegov dvije godine stariji brat Jamie.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, 9-godišnji Andy je tog 13. svibnja 1996. u Dunblaneu hodao prema školskoj sportskoj dvorani, kada je 43-godišnji Thomas Hamilton ušao u školu naoružan s četiri pištolja i 700 komada municije te počeo pucati. Ubio je 16 djece u dobi od 5 i 6 godina te jednu učiteljicu. Na kraju je presudio i sebi.

TUGA U SUSJEDSTVU Djed ubijene curice u Beogradu: 'Obukla je haljinicu... Umjesto da ona mene sahrani, ja ću nju' IZ MINUTE U MINUTU Brnabić tvrdi da nije zakazao sustav. U petak će ispitati oca. Počast žrtvama odao i Zagreb

Britanski tenisač dugo nije htio pričati u javnosti o traumama iz djetinjstva nakon preživljenog masakra u školi, ali je jednom prilikom otvorio dušu i prisjetio se jednog od najvećih pokolja u povijesti Škotske.

- Tenis mi je u život toliko važan i zbog te traume iz Dunblanea. Siguran sam da je svoj djeci bilo teško, iz različitih razloga. Znali smo tog čovjeka. Kada bismo išli u dječji klub, on je bio s nama u autobusu - izjavio je Andy Murray jednom prilikom.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • NIKE 04.05.2023.

    Proljev dobijem kada javne ličnosti imaju ovakve i slične traume. Pazi ti on je bio na putu ka dvorani dok se paralelno događala tragedija, ajbt.

Komentiraj...
Vidi sve komentare