To je to što me zanima!

Anita je 10 sekundi ležala bez svijesti na dnu bazena, ona joj je spasila život! 'Bojala sam se'

Uskočila sam u vodu jer sam vidjela da spasioci stoje sa strane. Prestrašila sam se jer nije disala, ali sada je jako dobro, rekla je Andrea Fuentes, junakinja koja je spasila život američkoj plivačici
Vidi originalni članak

Stres u kombinaciji s drugim faktorima nekada može biti koban, a to je na svojoj koži osjetila američka plivačica Anita Alvarez (25) koju je nekoliko sekundi dijelilo od smrti. Samo pribrana reakcija njezine trenerice spasila joj je život.

Na kraju izvedbe na SP-u u sinkroniziranom plivanju izgubila je svijest i ostala u vodi. Deset sekundi nije izlazila van, spasioci nisu reagirali, ali sve je bilo sumnjivo njezinoj trenerici Andrei Fuentes. Nije razmišljala ni sekundu, uskočila je u bazen i na dnu pronašla Anitu kako pluta u nesvijesti. 

Izvukla ju je na površinu, a da se nešto događa, shvatili su napokon i spasioci koji su joj pomogli izvući je van. Srećom, Alvarez je ubrzo došla k sebi, bolničari su je preuzeli i odveli u bolnicu. Dan nakon strašnih scena koje su šokirale prisutne, Amerikanka se oporavlja i osjeća jako dobro. To potvrđuju i rezultati pretraga. 

- Anita je dobro. Liječnici su je pregledali i sve je jako dobro. Otkucaji srca, kisik, razina šećera, pritisak krvi. Ponekad zaboravimo da se ovo jednostavno događa u sportovima gdje se jako puno trošite. Maraton, biciklizam, kros. Svi smo vidjeli scene u kojima neki atletičari ne dođu do cilja. Naš sport nije drugačiji od ostalih, mi smo u bazenu, ali isto tako probijamo granice i nekad zapnemo na njima. Anita se osjeća dobro sada i liječnici kažu da je sve dobro. Odmarat će se cijeli dan i onda ću zajedno s liječnicima odlučiti hoće li nastupiti u momčadskom finalu ili ne - napisala je junakinja Andrea Fuentes na Instagramu.

Američki mediji pišu kako ovo nije prvi put da je pala u nesvijest. U bazenu je ostala bez svijesti i prošle godine u kvalifikacijama. Ono što je najvažnije je da je Alvarez izvan životne opasnosti, a u sljedećim danima liječnici će na testiranjima otkriti zašto je uopće do ovoga došlo. 

A to što je danas živa i zdrava može zahvaliti samo brzoj i pravovremenoj reakciji svoje trenerici koja je reagirala junački. U strašno teškom trenutku, gdje je svaka sekunda bitna, reagirala je hladne glave. 

- Aniti je puno bolje. Uskočila sam u vodu jer sam vidjela da spasioci stoje sa strane. Prestrašila sam se jer nije disala, ali sada je jako dobro. Odmarat će cijeli dan i vidjet ćemo hoće li biti spremna za nastup u momčadskom finalu - rekla je američka heroina koju hvali cijeli svijet. 

Pred kraj natjecanja Anita Alvarez vratila se na bazen, pozdravila s kolegicama i dobila pljesak tribina koje su svjedočile mučnim scenama. Ona i njezina junakinja koja joj je spasila život. 

 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • zrno soli u glavi 23.06.2022.

    Pa, trenerica je prva shvatila da nešto nije u redu, jer zna kako se vježba odvija i shvatila da ova ne ide na slijedeću figuru. Spasioci su možda mislili da je takva vježba, da plivačica ostane pod vodom tih desetak sekundi. Pa nije bilo 5 minuta da se zabrinu. I ja ronim 20 sekundi u bazenu, pa nitko ne skače za mnom

  • mandalorian67 23.06.2022.

    Meni prije par godina na moru bilo ...ja ronio i ruka mi je zapela među stjenama. Nikako izvuc. I vec me hvatala nesvjestica. Nisam znao sta cu i odjednom prema meni krene grupa dupina. Dvoje nekako kljunovima micu stjenu , a treci mi pokazuje da se primim za leđnu peraju i brzinom munje me na povrsinu izvlaci. Ja se zakasljao i oni me otpratili do plicaka, jos sam ih usput pomazio. Dan danas kad dođem tamo ja im donesem ribice i hranim ih,malo se igramo. Nakon toga oni odu mahajuci perajama, a ja dignem palac gore i pozdravimo se

  • 23.06.2022.

    I onda će mi netko reći da vjerujem stručnjacima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare