Obavijesti

Sport

Komentari 45

Anita je 10 sekundi ležala bez svijesti na dnu bazena, ona joj je spasila život! 'Bojala sam se'

Anita je 10 sekundi ležala bez svijesti na dnu bazena, ona joj je spasila život! 'Bojala sam se'

Uskočila sam u vodu jer sam vidjela da spasioci stoje sa strane. Prestrašila sam se jer nije disala, ali sada je jako dobro, rekla je Andrea Fuentes, junakinja koja je spasila život američkoj plivačici

VIDEO

Stres u kombinaciji s drugim faktorima nekada može biti koban, a to je na svojoj koži osjetila američka plivačica Anita Alvarez (25) koju je nekoliko sekundi dijelilo od smrti. Samo pribrana reakcija njezine trenerice spasila joj je život.

Na kraju izvedbe na SP-u u sinkroniziranom plivanju izgubila je svijest i ostala u vodi. Deset sekundi nije izlazila van, spasioci nisu reagirali, ali sve je bilo sumnjivo njezinoj trenerici Andrei Fuentes. Nije razmišljala ni sekundu, uskočila je u bazen i na dnu pronašla Anitu kako pluta u nesvijesti. 

701928481

Izvukla ju je na površinu, a da se nešto događa, shvatili su napokon i spasioci koji su joj pomogli izvući je van. Srećom, Alvarez je ubrzo došla k sebi, bolničari su je preuzeli i odveli u bolnicu. Dan nakon strašnih scena koje su šokirale prisutne, Amerikanka se oporavlja i osjeća jako dobro. To potvrđuju i rezultati pretraga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
701932220

- Anita je dobro. Liječnici su je pregledali i sve je jako dobro. Otkucaji srca, kisik, razina šećera, pritisak krvi. Ponekad zaboravimo da se ovo jednostavno događa u sportovima gdje se jako puno trošite. Maraton, biciklizam, kros. Svi smo vidjeli scene u kojima neki atletičari ne dođu do cilja. Naš sport nije drugačiji od ostalih, mi smo u bazenu, ali isto tako probijamo granice i nekad zapnemo na njima. Anita se osjeća dobro sada i liječnici kažu da je sve dobro. Odmarat će se cijeli dan i onda ću zajedno s liječnicima odlučiti hoće li nastupiti u momčadskom finalu ili ne - napisala je junakinja Andrea Fuentes na Instagramu.

Američki mediji pišu kako ovo nije prvi put da je pala u nesvijest. U bazenu je ostala bez svijesti i prošle godine u kvalifikacijama. Ono što je najvažnije je da je Alvarez izvan životne opasnosti, a u sljedećim danima liječnici će na testiranjima otkriti zašto je uopće do ovoga došlo. 

701958950

A to što je danas živa i zdrava može zahvaliti samo brzoj i pravovremenoj reakciji svoje trenerici koja je reagirala junački. U strašno teškom trenutku, gdje je svaka sekunda bitna, reagirala je hladne glave. 

- Aniti je puno bolje. Uskočila sam u vodu jer sam vidjela da spasioci stoje sa strane. Prestrašila sam se jer nije disala, ali sada je jako dobro. Odmarat će cijeli dan i vidjet ćemo hoće li biti spremna za nastup u momčadskom finalu - rekla je američka heroina koju hvali cijeli svijet. 

Pred kraj natjecanja Anita Alvarez vratila se na bazen, pozdravila s kolegicama i dobila pljesak tribina koje su svjedočile mučnim scenama. Ona i njezina junakinja koja joj je spasila život. 

FINA World Championships FINA World Championships FINA World Championships
FINA World Championships

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu