To je to što me zanima!

ANKETA Koja je 'modra desetka' najveća u povijesti Dinama?

Zagrebački je klub na društvenim mrežama objavio dresove šestorice nogometaša, a u komentare im se javio Sammir. Mi vas pitamo tko je od spomenutih ipak 'najveći'
Vidi originalni članak

Šest imena vidjeli smo na 'zidu časti' GNK Dinama na društvenim mrežama. Tamo su se našli uokvireni dresovi Stjepana Lamze, Marka Mlinarića, Zvone Bobana, Edina Mujčina, Luke Modrića i Lovre Majera, za Dinamo njihovih najboljih desetki kroz povijest. A među njima se nije našao Jorge Sammir Cruz Campos, poznatiji kao Sammir (35) što ga je naljutilo.

Odmah se povukla rasprava tko je zapravo bio najveća desetka u povijesti Dinama, pa vam i mi postavljamo to pitanje. Prvi i najstariji na popisu je pokojni Stjepan Lamza koji je u dresu Dinama, ali nije igrao u  finalnoj utakmici. osvojio Kup velesajamskih gradova 1967. godine i dva Kupa Jugoslavije, bio je jedan od vođa generacije '60-ih godina. 

NEMA GA MEĐU NAJBOLJIMA Sammir popljuvao Dinamo: A gdje sam ja? Sram vas bilo!

Drugi je Marko Mlinarić (62) koji je za Dinamo igrao skoro desetljeće, a s Dinamom je osvojio legendarno prvenstvo 1982. godine te HNL u sezoni 95./96. te Kup Maršala Tita 1980. i 1983. godine. 

Zvonimir Boban (54) nije osvojio nijedan trofej s Dinamom, a nosio je 'modri' dres šest sezona i postao kapetan s 19 godina. Ostao je upisan u povijest po nikad odigranoj utakmici protiv Crvene zvezde 1990. kad je stao u obranu navijača i koljenom u glavu udario policajca.

Edin Mujčin (53) u dva je navrata igrao u Dinamu - od 1995. do 2001. i 2002. do 2005., a osvojio je šest naslova prvaka i šest Kupova. 

Luka Modrić (37) u dresu 'modrih' ima tri prvenstva u dva Kupa u tri godine koje nije bio po posudbama. Tu je i Lovro Majer (25) koji ima četiri naslova prvenstva i jedan Kup u tri godine.

I kao posljednji nam preostaje Sammir koji na kontu ima osam naslova prvaka i pet Kupova, a u Dinamu ima 283 nastupa uz 60 golova i pet asistencija.

 
Idi na 24sata

Komentari 40

  • Palmanova 17.02.2023.

    Lamzu nisam gledo ali jesam Mlinku.Modric je igro premalo za Dinamo.br1 Mlinka

  • Antitovar * *_124 17.02.2023.

    Tesko je to reci,Mlinaric je bil top igrac u svoje vrijeme,Modric u svoje...ma svi su bili super,s uzitkom su trpali ajduga...

  • FokuMe 17.02.2023.

    Ovi koji su stisli sammir ocigledno su sarkasticni

Komentiraj...
Vidi sve komentare