Obavijesti

Sport

Komentari 40

ANKETA Koja je 'modra desetka' najveća u povijesti Dinama?

ANKETA Koja je 'modra desetka' najveća u povijesti Dinama?

Zagrebački je klub na društvenim mrežama objavio dresove šestorice nogometaša, a u komentare im se javio Sammir. Mi vas pitamo tko je od spomenutih ipak 'najveći'

VIDEO

Šest imena vidjeli smo na 'zidu časti' GNK Dinama na društvenim mrežama. Tamo su se našli uokvireni dresovi Stjepana Lamze, Marka Mlinarića, Zvone Bobana, Edina Mujčina, Luke Modrića i Lovre Majera, za Dinamo njihovih najboljih desetki kroz povijest. A među njima se nije našao Jorge Sammir Cruz Campos, poznatiji kao Sammir (35) što ga je naljutilo.

Odmah se povukla rasprava tko je zapravo bio najveća desetka u povijesti Dinama, pa vam i mi postavljamo to pitanje. Prvi i najstariji na popisu je pokojni Stjepan Lamza koji je u dresu Dinama, ali nije igrao u  finalnoj utakmici. osvojio Kup velesajamskih gradova 1967. godine i dva Kupa Jugoslavije, bio je jedan od vođa generacije '60-ih godina. 

Sammir popljuvao Dinamo: A gdje sam ja? Sram vas bilo!
Sammir popljuvao Dinamo: A gdje sam ja? Sram vas bilo!

Drugi je Marko Mlinarić (62) koji je za Dinamo igrao skoro desetljeće, a s Dinamom je osvojio legendarno prvenstvo 1982. godine te HNL u sezoni 95./96. te Kup Maršala Tita 1980. i 1983. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zvonimir Boban (54) nije osvojio nijedan trofej s Dinamom, a nosio je 'modri' dres šest sezona i postao kapetan s 19 godina. Ostao je upisan u povijest po nikad odigranoj utakmici protiv Crvene zvezde 1990. kad je stao u obranu navijača i koljenom u glavu udario policajca.

Edin Mujčin (53) u dva je navrata igrao u Dinamu - od 1995. do 2001. i 2002. do 2005., a osvojio je šest naslova prvaka i šest Kupova. 

Luka Modrić (37) u dresu 'modrih' ima tri prvenstva u dva Kupa u tri godine koje nije bio po posudbama. Tu je i Lovro Majer (25) koji ima četiri naslova prvenstva i jedan Kup u tri godine.

ARHIVA - Zagreb: Luka Modrić oprostio se od Dinama još jednim naslovom prvaka

I kao posljednji nam preostaje Sammir koji na kontu ima osam naslova prvaka i pet Kupova, a u Dinamu ima 283 nastupa uz 60 golova i pet asistencija.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...