To je to što me zanima!

Ante Čačić vraća se u HNL?! Rijeka ga želi za trenera...

Bez posla je otkako ga je Dinamo smijenio u travnju nakon poraza od Šibenika u polufinalu Kupa, a s Miškovićem je u veljači pregovarao oko transfera Matije Frigana
Vidi originalni članak

Sergej Jakirović je u ponedjeljak ujutro gostovao na Radio Rijeci. Razgovarao je o pobjedi protiv Lokomotive pa najavio susret s Lilleom, opisao što čeka njegovu momčad, kako se postaviti. Izašao je iz studija, a samo nekoliko sati kasnije Dinamo ga je imenovao novim trenerom!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova vijest uzburkala je strasti na relaciji Zagreb-Rijeka i dobrano razljutila čelnike rujevičkog kluba. Modri su dogovorili Jakirovića još dok nisu službeno objavili raskid s Igorom Bišćanom, a Riječanima su trenera 'ukrali' samo tri dana uoči važnog susreta s francuskim velikanom u play-offu Konferencijske lige. 

A prije samo mjesec dana je Jakirović ovako komentirao potencijalni transfer igrača Zrinjskog Nemanje Bilbije u Rijeku. 

- Ne mogu vjerovati da netko Nemanju Bilbiju seli u Rijeku na dan kada Zrinjski igra kvalifikacijsku utakmicu za Europu. Ne mogu vjerovati da bi netko minirao klub pred tako važnu utakmicu - rekao je Jakirović nedavno, a sada napravio upravo to. Minirao svoj bivši klub uoči važne utakmice.

Doveo je u pitanje svoj integritet ovakvim odnosom prema Rijeci, ali isto tako je i dokazao ono što je činjenica već dulje vrijeme. Nogomet je za neke samo biznis. Dinamo je za njega bio prilika života, nešto što čeka protekle dvije godine, a sada se ukazala prilika i objeručke ju je prihvatio.

Rijeka tako bez trenera putuje u Francusku, protiv Lillea bi na klupi trebao sjediti sportski direktor Darko Raić-Sudar, a kako doznajemo, tri imena su opticaju za novog trenera Rijeke. Spominje se ime Matjaža Keka, kao i uvijek kada Riječani ostanu bez trenera, a kako se priča po kuloarima, kod predsjednika Damira Miškovića jako dobro kotira Ante Čačić!

Bez posla je otkako ga je Dinamo smijenio u travnju nakon poraza od Šibenika u polufinalu Kupa, a s Miškovićem je komunicirao u veljači ove godine dok je još bio stanovnik Maksimirske 128. Tema je bio transfer Matije Frigana, a kako se može doznati iz krugova bliskih predsjedniku Rijeke, Čačić je na njega ostavio jako dobar dojam, kao korektan čovjek i stručnjak.

Čelnici rujevičkog kluba ne žele jurcati. Žele sjesti za stol, sagledati najbolje opcije i potom odlučiti o imenu kojeg će dočekati uređena i uigrana momčad te drugo mjesto na tablici u HNL-u. Nisu poznati Čačićevi planovi, ali ovo bi mu bila prilika dokazati 'modrima' da su pogriješili smijenivši ga. Ukoliko dođe do dogovora, 'soli na rep' može im staviti već u nedjelju kada Rijeka gostuje kod Dinama na Maksimiru. 

Matjaž Kek je izbornik Slovenije. Spominjao se u kontekstu Dinama i Hajduka pa i Rijeke u nekoliko navrata, no ostao je na klupi slovenske reprezentacije. I vrlo vjerojatno će tako ostati i ovaj put. S druge strane, vrlo ozbiljan kandidat je i bivši trener Istre Gonzalo Garcia, koji je u Puli surađivao s Darkom Raićem-Sudarom, sportskim direktorom Riječana. 

- Upravo sam sletio u Barcelonu. Ne, nitko me iz Rijeke nije zvao, ali ako nazovu, naravno da sam spreman poslušati kakvi su im planovi - rekao nam je Garcia. 

Tko god dođe na klupu, čekaju ga tri pakleno teške utakmice. Lille, Dinamo pa Lille. Može li gore? 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • svi u ku.... 22.08.2023.

    Taj je isti kao i Bišćan koji kad sa vama razgovara gleda u pod , pa kakav je to čovjek !Mlaka voda !

  • maw 22.08.2023.

    Igor Biščan

  • ZVIJEZDICA_2 22.08.2023.

    Čačić i Biščan su jeftiniji treneri jer njima treba samo 11 igrača, njima nisu potrebne zamjene

Komentiraj...
Vidi sve komentare