Obavijesti

Sport

Komentari 46

Ante Čačić vraća se u HNL?! Rijeka ga želi za trenera...

Ante Čačić vraća se u HNL?! Rijeka ga želi za trenera...

Bez posla je otkako ga je Dinamo smijenio u travnju nakon poraza od Šibenika u polufinalu Kupa, a s Miškovićem je u veljači pregovarao oko transfera Matije Frigana

VIDEO

Sergej Jakirović je u ponedjeljak ujutro gostovao na Radio Rijeci. Razgovarao je o pobjedi protiv Lokomotive pa najavio susret s Lilleom, opisao što čeka njegovu momčad, kako se postaviti. Izašao je iz studija, a samo nekoliko sati kasnije Dinamo ga je imenovao novim trenerom!

Pokretanje videa...

Kraj sage: Livaković potpisuje za najtrofejniji klub u Turskoj 00:46

Ova vijest uzburkala je strasti na relaciji Zagreb-Rijeka i dobrano razljutila čelnike rujevičkog kluba. Modri su dogovorili Jakirovića još dok nisu službeno objavili raskid s Igorom Bišćanom, a Riječanima su trenera 'ukrali' samo tri dana uoči važnog susreta s francuskim velikanom u play-offu Konferencijske lige. 

Sergej Jakirović u Prištini

A prije samo mjesec dana je Jakirović ovako komentirao potencijalni transfer igrača Zrinjskog Nemanje Bilbije u Rijeku. 

- Ne mogu vjerovati da netko Nemanju Bilbiju seli u Rijeku na dan kada Zrinjski igra kvalifikacijsku utakmicu za Europu. Ne mogu vjerovati da bi netko minirao klub pred tako važnu utakmicu - rekao je Jakirović nedavno, a sada napravio upravo to. Minirao svoj bivši klub uoči važne utakmice.

Doveo je u pitanje svoj integritet ovakvim odnosom prema Rijeci, ali isto tako je i dokazao ono što je činjenica već dulje vrijeme. Nogomet je za neke samo biznis. Dinamo je za njega bio prilika života, nešto što čeka protekle dvije godine, a sada se ukazala prilika i objeručke ju je prihvatio.

Velika Gorica: Gorica i Dinamo odigrali 1:1 u utakmici 27. kola SuperSport HNL-a

Rijeka tako bez trenera putuje u Francusku, protiv Lillea bi na klupi trebao sjediti sportski direktor Darko Raić-Sudar, a kako doznajemo, tri imena su opticaju za novog trenera Rijeke. Spominje se ime Matjaža Keka, kao i uvijek kada Riječani ostanu bez trenera, a kako se priča po kuloarima, kod predsjednika Damira Miškovića jako dobro kotira Ante Čačić!

Bez posla je otkako ga je Dinamo smijenio u travnju nakon poraza od Šibenika u polufinalu Kupa, a s Miškovićem je komunicirao u veljači ove godine dok je još bio stanovnik Maksimirske 128. Tema je bio transfer Matije Frigana, a kako se može doznati iz krugova bliskih predsjedniku Rijeke, Čačić je na njega ostavio jako dobar dojam, kao korektan čovjek i stručnjak.

Rijeka: HNK Rijeka i Dukagjini u drugoj utakmici 2. pretkola UEFA Konferencijske lige

Čelnici rujevičkog kluba ne žele jurcati. Žele sjesti za stol, sagledati najbolje opcije i potom odlučiti o imenu kojeg će dočekati uređena i uigrana momčad te drugo mjesto na tablici u HNL-u. Nisu poznati Čačićevi planovi, ali ovo bi mu bila prilika dokazati 'modrima' da su pogriješili smijenivši ga. Ukoliko dođe do dogovora, 'soli na rep' može im staviti već u nedjelju kada Rijeka gostuje kod Dinama na Maksimiru. 

Rijeka: 24. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Istra 1961

Matjaž Kek je izbornik Slovenije. Spominjao se u kontekstu Dinama i Hajduka pa i Rijeke u nekoliko navrata, no ostao je na klupi slovenske reprezentacije. I vrlo vjerojatno će tako ostati i ovaj put. S druge strane, vrlo ozbiljan kandidat je i bivši trener Istre Gonzalo Garcia, koji je u Puli surađivao s Darkom Raićem-Sudarom, sportskim direktorom Riječana. 

- Upravo sam sletio u Barcelonu. Ne, nitko me iz Rijeke nije zvao, ali ako nazovu, naravno da sam spreman poslušati kakvi su im planovi - rekao nam je Garcia. 

Tko god dođe na klupu, čekaju ga tri pakleno teške utakmice. Lille, Dinamo pa Lille. Može li gore? 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju