To je to što me zanima!

Donna Vekić je u drugom kolu Wimbledona! Prošao je i Pavić

Drugog dana natjecanja na Wimbledonu Donna Vekić i Ante Pavić izborili su drugo kolo. Te sreće nisu bili Ajla Tomljanović, Petra Martić i Ivo Karlović koji su ispali...
Vidi originalni članak

Hrvatska priča dana u Wimbledonu su Donna Vekić i Ante Pavić! Sjajna 17-godišnja Osječanka izbacila je 21. igračicu svijeta, Talijanku Robertu Vinci u tri seta. Vinci je prošle godine igrala osminu finala u Wimbledonu. Protiv sjajne hrvatske tinejdžerke nije išlo. Donna je povela, u drugom setu malo je popustila koncentracija, ali naša tenisačica vratila se u trećem kolu za prvu seniorsku pobjedu u Wimbledonu.

Ante Pavić, 25-godišnji Ogulinac dobio je iskusnog Kolumbijca Alejandra Fallu, 54. tenisača svijeta. Bilo je 6-4, 6-3, 7-5 za Hrvata. No oni od kojih se očekivao prolazak ili barem velika borba za prolazak dalje nisu osvojili ni set.

Ivo Karlović nije mogao pronaći lijek za Kanađanina srpskog porijekla Franka Dančevića koji je u glavni ždrijeb ušao kao sretni gubitnik. "Divu sa Šalate", inače 29. nositelju, nisu pomogla ni 32 asa i 82 posto prvog servisa; Dančević je bio mirniji u završnici te je prošao dalje uz dva tijesna tie-breaka rezultatom 6-4, 7-6(5), 7-6(4).

Sav otpor u meču koji je otišao na stranu pobjednice Heather Watson najbolji ženski hrvatski reket Ajla Tomljanović pružio je u prvom setu gdje je domaća predstavnica triput spašavala break-loptu. Drugi set pokazao je svu raskoš igre britanske predstavnice koja je slavila 6-3, 6-2.

Wimbledon, 1. kolo

  • Ante Pavić – Alejandro Falla (Kolumbija) 6-4, 6-3, 7-5
  • Heather Watson (Velika Britanija) – Ajla Tomljanović 6-3, 6-2
  • Frank Dančević (Kanada) – Ivo Karlović (29) 6-4, 7-6(5), 7-6(4)
  • Vekić - Vinci 6-4, 4-6, 6-4
  • Martić - Dominguez 0-6, 1-6
Idi na 24sata

Komentari 15

  • šaptač glistama 25.06.2014.

    imamo i osim nogometa,drugih sportova i sportasa koje treba bodriti,samo naprijed......

  • Chrome 24.06.2014.

    Karlović, što reći. Omiljena mu podloga, najavljivano četvrtfinale, pa čak i dalje, najlakši ždrijeb u karijeri, izvuče lucky losera koji nije uspio proći kvalifikacije, i na kraju mu ni set ne uzme. Jednostavno treba znati reći kad je dosta.

  • Wimby 24.06.2014.

    Cura je odigrala super, izbacila nositeljicu. Nakon Wimbledona uvjeren sam da ce u top 50!

Komentiraj...
Vidi sve komentare