To je to što me zanima!

Ante Tomić otišao 13 kilometara pokraj Barcelone - u Joventut!

S Barcelonom je osvojio 12 trofeja. Od toga jedno španjolsko prvenstvo, tri španjolska kupa i superkup. Upravo je ova sezona trebala donijeti Euroligu, ali korona virus je to spriječio
Vidi originalni članak

Hrvatski centar Ante Tomić novi je igrač Joventuta iz Badalone.

Iako se špekuliralo o mogućem povratku Tomića na balkanski poluotok, Hrvat je odlučio i ovo desetljeće započeti u Španjolskoj. S Joventutom je potpisao na dvije godine i još jednu opcionalnu.

Tomić je 2010. godine došao u madridski Real, a od 2012. igrao je u Barceloni. Lako je moguće da se neće morati ni preseliti iz svog doma s obzirom na to da je Badalona tek 13 kilometara udaljena od katalonske prijestolnice.

Iako je došao iz Reala, Tomić je naposljetku postao jedna od najvećih legendi katalonskog kluba. Odigrao je uvjerljivo najviše utakmica od svih stranaca s čak 579. Drugoplasirani Slovenac Erazem Lorbek ima tek 341 nastup!

Hrvat je postao i prvi strani kapetan nakon što je legendarni Juan Carlos 'La Bomba' Navarro napustio klub, a u Barceloni je skidao brojne rekorde. Postao je četvrti u povijesti Eurolige po ukupnom broju skokova, a na istoj poziciji je i po broju pogođenih šuteva. Prvi je u toj kategoriji - Juan Carlos Navarro, drugi Vassilis Spanoulis, a treći Giorgios Printezis. Redom najveći igrači u povijesti europske košarke, a s njima i naš Ante...

S Barcelonom je osvojio 12 trofeja. Sedam katalonskih prvenstava, jedno španjolsko prvenstvo, tri španjolska kupa i superkup. Upravo je ova sezona trebala označiti pohod na Euroligu koja mu je toliko nedostajala. Barcelona je odriješila kesu, dovela čak i nevjerojatnog Nikolu Mirotića koji je imao na stolu izvrsne ugovore u NBA ligi, no pandemija korona virusa imala je druge planove.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare