To je to što me zanima!

Anzulović: Cibona očito ne može bez Earla Callowaya

On im je oslonac na parketu, organizator svega što rade, objasnio je Dražen Anzulović nakon što je njegov Charleroi u utorak isprašio cibose
Vidi originalni članak

Cibosi su u Belgiju otputovali na dan utakmice, a usto nisu mogli računati na prvog i jedinog pravog razigravača Earla Callowaya, koji je nekoliko dana prije otputovao u SAD riješiti privatne obveze, vjerojatno papirologiju. No to nije opravdanje za katastrofu koju su doživjeli na pripremnoj utakmici protiv Charleroija (89-58), koji vodi Dražen Anzulović.
- Očito im je bio šok što su igrali bez Callowaya, bez njega neće moći gurati sezonu. On im je oslonac na parketu i organizator svega što rade - prokomentirao je Anzulović blijedo izdanje svoje nekadašnje momčadi. Ipak:
- Pozdravljam što su okupili niz kvalitetnih hrvatskih igrača i pokazali ambiciju da tako zadrže euroligaški status - dodao je Zula, kojem u Belgiji od Hrvata društvo prave Jure Lalić i Pankracije Barać, te pomoćnik Dario Gjergja.
Osim dvojice bivših igrača Zadra, Charleroi je većinom sastavljen od Amerikanaca, među kojima je i nekadašnji igrač Zagreba Dwayne Broyles. Pravila u Belgiji to dopuštaju, a navijačima ne smeta što baš i nema domaćih košarkaša.
- Prema pravilima belgijski klubovi mogu imati najmanje četiri Belgijanca, a najviše osam stranaca, dok na parketu nema ograničenja - kaže Anzulović.
A dok je prošle sezone Cibona imala četiri stranca, navijači su se žalili da ih je previše, pa i bojkotirali utakmice. U Belgiji takvih problema nema.
- Prošle sezone vodio sam Charleroi u 22 ili 23 službene utakmice i gotovo stalno je bila puna dvorana od kojih 7-8 tisuća mjesta, pogotovo u doigravanju. Liga uopće nije loša, šest momčadi je sigurno na razini NLB lige.
U usporedbi s prošlom sezonom, zadovoljan je sastavljenom momčadi.
- Imao sam lani nekoliko dobrih domaćih igrača, ali su im preko ljeta narasli financijski apetiti, što Uprava nije htjela pratiti. Za ovu sezonu složili smo momčad u skladu s budžetom, samo bih volio imati još jednog šutera - zaključio je Zula.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vinine 24.09.2008.

    JE SE NAŠA PAMETNJAKOVIĆ, MOŽE CIBONA BEZ TEBE TO JE JEDINO SIGURNO...

Komentiraj...
Vidi sve komentare