To je to što me zanima!

Armenski poučak: U Engleskoj bi smjeli braniti samo Englezi

Godinama se engleska nogometna reprezentacija suočava s golmanskom krizom. Trenutačno ona realno ne postoji jer se kvalitetom na svjetsku razinu digao Joe Hart
Vidi originalni članak

Engleska nogometna reprezentacija godinama se već bori s problemom golmana. U posljednje vrijeme taj problem manje je vidljiv od dolaska Joea Harta na svjetsku scenu. Svejedno Englezi shvaćaju da bi eventualnom ozljedom prvog golmana Manchester Cityja ostali na očajnom izboru. Kako se već dugi niz godina događa da za reprezentativne utakmice konkuriraju, pa čak i brane drugoligaški golmani, poput nekoć Davida Jamesa, Englezi su svjesni da rješavanju problema moraju pristupiti na radikalan način.

Poznati engleski nogometni magazin FourFourTwo nudi interesantno rješenje: poziva Engleski nogometni savez (FA) i vodstvo Premierlige da se ugledaju na primjer iz Armenije.

U novu prvoligašku sezonu ovog će vikenda osam klubova iz tamošnje Premierlige ući bez stranca na golu. Nogometni savez najmanje od bivših država-članica Sovjetskog Saveza dekretom je premierligaškim klubovima zabranio u sastavima držati golmane koji nisu Armenci. Razlog tome je što nacionalna momčad, koju je u posljednjim kvalifikacijama za Euro 2012. godine mladi izbornik Vardan Minasyan umalo odveo u Poljsku i Ukrajinu, nema drugo rješenje na golu osim 38-godišnjeg veterana Romana Berezovskija.

- Imamo ozbiljnih problema s golmanima, a naši klubovi im ne posvećuju dovoljnu pozornost. Morali smo stoga reagirati drastičnim mjerama – rekao je Ruben Hayrapetyan iz Armenskoga nogometnog saveza.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • x_x_x 30.03.2012.

    Joe Hart nije samo sjajan golman..on je i sjajan igrač i sprinter... :)

  • Van Damme 30.03.2012.

    Joe Hart sjajan golman pogledajte na youtubu kako je samo brz ni bolt mu nije ravan...utipkajte joe hart best saves tako nekako igrali su sa unitedom

  • paminjo 30.03.2012.

    ma u svim ovim najjačim ligama treba uvesti pravilo da svaki klub mora imati određeni broj domaćih igrača, bez obzira koliko para imaju.. Armenci su povukli drastičan potez, ali na dugoročno sigurno dobar..

Komentiraj...
Vidi sve komentare