To je to što me zanima!

Arsenal slavio na Old Traffordu golom Aube nakon 14 godina!

'Topnici' su u tvrdom derbiju 7. kola Premiershipa uspjeli doći do vrijedne pobjede. Ole Gunnar Solskjaer je s 'crvenim vragovima' tako završio na 15. mjestu ljestvice
Vidi originalni članak

U derbiju sedmog kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na gostovanju pobijedio Manchester United sa 1-0 ostvarivši prvu ligašku pobjedu na Old Traffordu u posljednjih 14 godina. Zadnji put "Topnici" su slavili u "Kazalištu snova" u rujnu 2006. rezultatom 1-0, a gol odluke zabio je Emmanuel Adebayor u 86. minuti.

I ovoga puta Arsenal je slavio sa 1-0, a pitanje pobjednika razriješio je Pierre-Emerick Aubameyang u 69. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Paul Pogba. ManU je bio najbliže golu u 85. minuti, no Donny van de Beek je pogodio stativu.

U "ljepotici" kola Southampton je na gostovanju pobijedio Aston Villu sa 4-3, a briljirao je veznjak "svetaca" James Ward-Prowse, koji je 26. rođendan proslavio sa dva pogotka i jednom asistencijom.

Southampton je poveo u 20. minuti iz prekida na desnom krilu. Centaršut je izveo James Ward-Prowse, a Jannik Vestergaard glavom trese mrežu. Nakon toga James Ward-Prowse zabio je dva gola iz slobodnih udaraca, te je tako još jednom potvrdio kako je jedan od najboljih izvođača "slobodnjaka" na svijetu. Prvi "slobodnjak" Ward-Prowse je zabio u 33. minuti sa 20 metara, a drugi je pogodio 45. minuti sa 17 metara udaljenosti.

Četvrti pogodak za Southampton postigao je Danny Ings u 58. minuti. Nakon toga gosti su se malo opustili i Aston Villa je sa tri gola uspjela ublažiti poraz, a strijelci su bili Tyrone Mings (62), Ollie Watkins (90+3 pen) i Jack Grealish (90+7). Poput Aston Ville, lagano posustaje i Everton koji je izgubio na gostovanju kod Newcastle Uniteda sa 1-2.

Za "Svrake" je to bila prva pobjeda u zadnja tri kola, dok je Everton upisao i drugi poraz u nizu, nakon što u prvih pet kola nije niti jednom poražen Domaćin je poveo 2-0 golovima Calluma Wilsona (56-11m, 84), a u sudačkoj nadoknadi je smanjio Dominic Calvert-Lewin.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • manchesteritsred 02.11.2020.

    Maknut Solskbaer pod hitno i prodati pogbu dok se može šta dobit...lik je kriminal od igrača gubi lopte, forma nikakva jedva trči, putne svake prijestupne... Ma užas kao i Solskbaer jer nema pojma posložiti a ni motivirati ekipu

  • Hrvat u metropoli 01.11.2020.

    Nije bio penal. Zašto se o tome ne govori.

  • dandan1 01.11.2020.

    Nisam znao da Adebayor igra za MUN 🙈

Komentiraj...
Vidi sve komentare